Ode to Light

Ode to Light

In dit werk brengt Daniel Margraf de beelden, die hij anders inzet om de gevels van gebouwen in scene te zetten, tot leven in een lege industriële hal. De ruimte waar vroeger melk werd verwerkt, is omgetoverd tot een kathedraal van licht in al zijn facetten.

De bezoeker loopt in de installatie en wordt volledig opgenomen in de wereld van kleuren en vormen. Hij wordt onderdeel van de unieke beelden in de Melkfabriek. Net zoals op een open plek in het bos, is de bezoeker omringd door de magische sfeer van de overweldigende rijkdom aan beelden. Waar het oog ook naar toe wordt getrokken; elke centimeter is van beeld voorzien. De bezoeker bevindt zich letterlijk midden in een collage van beelden, een ongrijpbare omgeving met een schoonheid die raakt en een lichtheid die fascineert. De bezoeker kan door de ruimte dwalen en als hij goed kijkt steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Afhankelijk van de mate waarin de bezoeker zich openstelt voor de ruimte, kan hij meer verschillende facetten ervaren. Iedereen ervaart de ruimte op zijn eigen unieke manier. Niettemin ontmoeten mensen elkaar ook in de eenheid van het licht. Door hun gemeenschappelijke ervaring kunnen ze gezamenlijk één zijn met het licht, de kleuren en patronen. Zo wordt de hal een ruimte van transformatie, van beleving, van ontmoeting, van gevoel, van verbinding en van eenheid.

Read more
Read less

About the artist

Daniel Margraf

Als interdisciplinair kunstenaar is Daniel Margraf actief in zowel de digitale als de klassieke, analoge lichtkunst. In zijn werken staan technologie en gevoelens in wisselwerking met elkaar. Met flair en fijngevoeligheid creëert hij sfeer.

In zijn studio Spreefunkeln, ontwikkelt Daniel Margraf complexe en innovatieve verlichtingsoplossingen voor lichtontwerpen, ruimte-installaties en programma’s. Daarnaast maakt hij verlichting.

In zijn werken probeert Daniel Margraf mensen te verbinden, mensen naar “hetzelfde niveau” te bewegen. Met zijn expressieve analoge lichtbeelden wil hij een ruimte creëren waarin mensen zichzelf kunnen onderdompelen terwijl ze ontspannen, rust vinden en op ontdekkingstocht gaan. Zijn lichtkunstwerken transformeren huizen en plekken, zodat mensen vertrouwde plekjes in compleet nieuw licht zien.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!