Open Minded

PING

Het Karel Vermeerenplantsoen is het canvas van een enorme muurschildering die steeds van gedaante transformeert.

Speciaal voor deze editie van Glow gaat het team van de Eindhovense lichtkunstenaar Ivo Schoofs een samenwerkingsverband aan met de street-artists van Studio Giftig. Zij zijn bij het publiek onder andere bekend van de murals in café Thomas en de muurschildering ‘Eternal Love’ naast de VUE bioscoop op de Nieuwe Emmasingel.

Het Karel Vermeerenplantsoen is het canvas van een enorme muurschildering die steeds van gedaante transformeert. Door het gebruik van licht maken zij een inhoudelijke en optische gelaagdheid in het lichtkunstwerk zichtbaar, refererend naar het GLOWthema van dit jaar: ‘Living Colors’.

Componist: Bas Soetens
Mechanica: Pieter Oppers
Licht: Pepe Heijnen

Read more
Read less

About the artist

Studio Giftig & Ivo Schoofs

Studio Giftig is opgericht in 2007 en bestaat uit street art duo Niels Swaemen en Kaspar van Leek,  bekend om hun gedetailleerde en realistische muurschilderingen. De creaties van Studio Giftig worden vertaald in enorme muurschilderingen en werken op canvas. Hun werk kenmerkt zich door realistische weergaves en portretten die worden toegepast in hun eigen beeldtaal.

Het werk van de Eindhovense lichtkunstenaar Ivo Schoofs (1972) is vaak gebaseerd op natuurlijke en natuurkundige verschijnselen, bijvoorbeeld beweging, zwaartekracht, hitte en licht. Door grootschalige audiovisuele installaties, biedt het werk de toeschouwer(s) een ervaring waarin men mee terug wordt genomen naar de basis van de krachten van de natuur. Technologie en wetenschap worden zichtbaar gemaakt en soms, indien mogelijk, zelfs begrijpelijk. De ‘black boxes’ worden geopend, de olie kun je ruiken en de motoren draaien. Nieuwe, zintuiglijke ervaringen en inzichten worden gevormd op basis van de natuur.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!