PING

PING

ASML en GLOW komen samen in PING: een kunstwerk van Gijs van Bon waarin het licht wat in netwerken gebruikt wordt een verbinding aangaat met kunst en technologie.

In een ver verleden werden primitieve middelen, zoals rooksignalen, trommels en vuurbakens op bergtoppen gebruikt om boodschappen over te brengen. Het lichtkunstwerk PING refereert hieraan. Licht en geluid wordt door middel van moderne technologie overgebracht, van de ene naar de andere baken tot de boodschap het einde van de lijn heeft bereikt. Trage geluiden, aanzwellende trommels of juist het geluid van een belletje reizen langs de 200 bakens verspreid over een 150 meter lange lijn in het parkje aan de Wal. Een kettingreactie aan berichten omarmen de GLOW bezoeker met sfeer en dynamisch licht en geluid. Soms snel en hard, soms poëtisch en verstild.

PING gebruikt hiervoor hoogstaande hedendaagse technologie. Een draadloos netwerk koppelt de bakens samen tot een intelligent systeem waarlangs informatie kan stromen. Door hiervan gebruik te maken wordt meer mogelijk dan de basis van alleen het bericht door te geven. De PING kick-off vond plaats tijdens GLOW2018.

De samenwerking tussen ASML en Gijs van Bon was een voorloper van wat GLOW vandaag de dag een GLOWlab noemt.

Read more
Read less

About the artist

Gijs van Bon

Installatiekunstenaar Gijs van Bon (1975 ) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en aan de HKU, afdeling Theater. Hij werd aanvankelijk bekend door zijn abstracte kinetische objecten. Vanaf 2001 exposeerde hij regelmatig in binnen- en buitenland. Zijn multidisciplinaire objecten en installaties bewegen zich altijd tussen twee spanningsvelden: abstracte bewegende objecten en theatrale installaties. Gijs werkt in Eindhoven in zijn dynamische atelier ‘La Citta Mobile’.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!