Light Emitting Bacteria

Light Emitting Bacteria

Vuurvliegjes staan bekend om hun gezellige, zigzaggende lichtpuntjes in de late avonduren. Dit licht wordt bioluminescentie genoemd. Naast vuurvliegjes zijn er nog talloze verschillende organismen die bioluminescentie vertonen. Dit licht maken de diertjes zelf of in samenwerking met nog kleinere diertjes, ofwel een leven in symbiose.

De Euprymna Scolopes is een kleine inktvis die in symbiose leeft met de Aliivibrio Fischeri bacterie. Alleen vertoont deze kleine bacterie geen bioluminescentie, echter door middel van een soort eigen taal (Quorum sensing), communiceren deze bacteriën met elkaar. En wanneer ze genoeg gezelschap hebben, gaat het licht spontaan aan!

In een samenwerking tussen Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen, GLOW Eindhoven en de Antoon van Dijkschool brengen we tekeningen tot leven. Leerlingen kunnen hun fantasie loslaten op papier en potlood-tekeningen maken. Studenten van Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen voegen bacteriën toe aan de tekening in de vorm van een “Living Color”. De tekening verandert hierdoor in “Living Color Art” welke tijdens GLOW te zien zal zijn.

Read more
Read less

About the artist

GLOWLAB + ANTOON VAN DIJKSCHOOL + FONTYS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Michiel van Vegchel (Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen) ontwikkelde dit project tijdens zijn afstudeerstage. Als Natuurkunde student bezit hij krachtige, creatieve vaardigheden. Hij heeft ook biologische laboratorium vaardigheden ontwikkeld om dit concept tot leven te brengen.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!