Parklaan Flashback

Parklaan Flashback

Les Orpailleurs de Lumière gaven tijdens GLOW 2012 hun visitekaartje af met een indrukwekkende projectie op de Catharinakerk, Sleepless nigh in full light. Voor de editie 2014 haalden ze opnieuw alles uit de kast. Twee villa’s in de statige Parklaan dienden als decor voor Parklaan Flashback.

De geschiedenis van Eindhoven en haar bewoners in het begin van de twintigste eeuw kwam voorbij in een acht minuten durende projectie op Villa Granville en Villa Weijers (nu: Van Lanschot bankiers) en hun aangrenzende tuinen. De panden liggen tegenover elkaar, ertussen was een soort plein gecreëerd waar het publiek simultaan de show kon bekijken. De 3D-lichteffecten bewogen van het ene naar het andere pand zoals een tennisbal tijdens een wedstrijd. We zagen verwijzingen naar het leven van de industriëlen uit de tabaks- en luciferindustrie die in de Parklaan de chique huizen bewoonden. Maar ook demonstrerende fabrieksarbeiders kwamen voorbij. Dit alles werd begeleid door de nodige geluidseffecten en passende muziek, van ragtime, piano, uptempo tot wals. Parklaan Flashback was een adembenemend schouwspel.

Read more
Read less

About the artist

LES ORPAILLEURS DE LUMIÈRE

Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014. Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014.
Projects. 2014.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!