Transcendent Flow

Transcendent Flow

Symmetrische, kleurrijke patronen glijden horizontaal en in een rustig tempo over de wanden en gewelven, volledig geïntegreerd met de architectuur van de kerk en haar vele, decoratieve details. De beelden worden harmonieus begeleid door muziek van Leon Boëllmann, Samuel Barber en Olivier Messiaen. De motieven die in de patronen terugkomen, zijn herkenbaar of abstract gemaakt en refereren aan symbolische elementen uit de organische en niet-organische natuur.

We herkennen water, wijnstokken, goud en edelstenen. In het stuk toont het kunstenaarsduo ook 3D-beelden, gemaakt volgens een speciale methode, die zij Digital Decalcomania noemen. Hierin wordt gebruik gemaakt van spectrogrammen van geluid en licht, die zorgen voor een intense zintuigelijke ervaring.

Transcendent Flow sluit naadloos aan bij het thema ‘Stad in beweging’. Maar er is meer: een kerk is een plek, waar mensen komen om even een stap terug te doen uit de woelige wereld, op zoek naar zingeving, nieuwe energie en een toekomstperspectief. Zo biedt Transcendent Flow, los van een specifieke geloofsovertuiging, het publiek hier de kans zich mee te laten voeren in de beweging van de stad.

Read more
Read less

About the artist

Casa Magica

Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014. Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014.Projects. 2014.
Projects. 2014.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!