People of Day and Night

People of Day and Night

Voor GLOW heeft Armsrock een tijdje in Eindhoven vertoefd, de inwoners geobserveerd en hun gedrag vastgelegd in tekeningen. De lijnen van deze tekeningne heeft hij met een etsnaald overgezet op grote, zwart gemaakt glasplaten. Door de afbeelding als een dia te projecteren ontstaat er door de transparante delen van de glasplaat een tekening in licht.

Verschillende plekken in Eindhoven dienen als ondergrond voor de projecties. Een man met een hond, een vader met een kind of een bellende tiener verschijnen als herinneringen van het leven bij daglicht. De beelden zijn net zo vluchtig en gewichtloos als het licht waaruit ze zijn opgebouwd.

Read more
Read less

About the artist

Armsrock

De Deense kunstenaar Armsrock maakt levensgrote portretten van doorgaans onopvallend inwoners van een stad. Vaak tekent hij op grote vellen papier die hij vervolgens op gevels plakt.

Zijn werk kan worden opgevat als een groot, openbaar schetsboek vol afbeeldingen van mensen en situaties. Hij vangt en vertelt de verhalen die een stad herbergt en laat zien hoe bijzonder het alledaagse kan zijn.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!