To pass is Enough

To pass is Enough

Verschillende camera’s zijn zo opgesteld dat ze overdag mensen registreren die door de straat lopen. Wanneer het donker is, worden de beelden als negatief geprojecteerd op het wegdek. Er bestaat dus een kans dat mensen zichzelf als oplichtend silhouet terugzien. De opnames van de volgende dag worden over die van de dag ervoor gelegd, zodat de mensenmassa gedurende de looptijd van het festival groeit.

Lejman toont aan dat de ruwe opnames van beveiligingscamera’s tot esthetische beelden kunnen leiden. Het winkelpubliek, teruggebracht tot bijna abstracte schimmen op de klinkers van de voetgangerszone, trekt een soms slenterend, soms huppelend of rennend aan de bezoeker voorbij. We kijken als onderzoekers naar de merkwaardige bewegingen en gedragingen van de mensen aan onze voeten, terwijl we dat toch echt zelf zijn.

Read more
Read less

About the artist

Dominik Lejman

De Poolse kunstenaar Dominik Lejman werkt in diverse media. Hij maakt video’s, video-installaties en foto’s maar ook schilderijen waarop hij beelden projecteert. Niet zelden gebruikt hij voor zijn opnames bewakingscamera’s. Zo ook voor de installatie die hij voor GLOW realiseerde in de Nieuwe Emmasingel.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!