Phenomena

Phenomena

Het Volderhof is een binnenplaats die tussen twee winkelstraten in is geklemd. Het is een plek waar geladen en gelost wordt en waar vuilcontainers staan. Bezoekers zullen hier niet snel komen. De kunstenaar heeft juist deze locatie uitgekozen voor haar werk en laat zien welke mogelijkheden de al aanwezige elementen bieden.

Containers zijn omgetoverd tot straatmeubilair en zijn voorzien van kleurig licht. De achterkant van de winkelpanden dient als projectiescherm voor beelden van vlammen die doen denken aan een knapperend haardvuur. Van een onbekende en weinig geliefde plek maakt de kunstenares een vrijplaats voor ontspanning en sociale ontmoeting.

Read more
Read less

About the artist

Anne Bureau

Het werk van Anne Bureau is geënt op haar fascinatie voor de nacht en duisternis. De aanblik die een stad bij nacht biedt en de beleving die daarbij hoort, vormen de basis voor al haar werk. De française richt zich met name op het verlichten van het exterieur van kerken, kastelen en andere monumenten, maar ook op het ontwerpen van lichtplannen voor de openbare ruimte en het interieur.

Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007 Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007
Projects. 2007

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!