Ripples in the Water

Ripples in the Water

Wat als robots creatief en menselijk kunnen zijn?

Deze vraag stond centraal in het GLOWlab dat bestond uit een samenwerking tussen studenten Creative Technology van SintLucas, Smart Robot Solutions en GLOW Eindhoven. Na meerdere sessies en ideeën werd ‘Ripples in the Water’ unaniem gekozen als lichtproject voor GLOW 2019.

In een opgelichte ruimte ontstaat een verrassende interactie met de robots Li en Art Maat van de Maatjes-robot familie. Li Maat is gestructureerd en specialist in het repeterend creëren van one line art. Hij onderscheidt zich niet van een menselijke vloeiende beweging. Art is daarentegen een gevoelsrobot. Hij legt zijn ziel en zaligheid in zijn one line art beweging en verbergt zijn emoties niet.

Ripples in the Water is een lichtbeleving met continue veranderende kleuren, begeleid met muziek. Het vertelt een verhaal over wat wij menselijk vinden en hoe wij empathie krijgen voor levenloze dingen. Robots als natuurlijk onderdeel van onze samenleving.

Read more
Read less

About the artist

LARS PUBBEN + LI & ART MAAT

Lars Pubben (1997) heeft zijn passie voor lichtsculpturen en lichtkunst gevonden al aan het begin van zijn opleiding Creative Technology op SintLucas in Eindhoven. Hij zag veel mogelijkheden om met licht te werken en toonde dit al in zijn eerste project voor Switch op GLOW 2017. “Licht is voor mij zo belangrijk omdat je met iets simpels een verhaal kunt vertellen en gevoel kunt uiten naar mensen. Met Ripples in the Water wil ik vooral laten zien dat robots mensen zijn en mensen robots.”

Studenten van SintLucas Eindhoven, richting Vormgeving, media en technologie vertalen de kernvraag naar een lichtobject voor GLOW. Smart Robot Solutions draagt zorg dat de robots op het juiste moment de gewenste menselijke interactie vertonen, zodat het een bijzondere lichtbeleving is.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!