Rolling

Rolling

Voor GLOW verandert Peter Kozma het aanzien van de Markt volledig. Alle zijden van het plein worden verlicht, zodat de bezoeker zich omgeven voelt door het werk. Met 21 projectoren en een geluidsinstallatie wordt op dichterlijke wijze een verhaal verteld. Traag verschuivende beelden zorgen voor een steeds veranderende compositie die langzaam complexer, voller en kleurrijker wordt. De beweging van minimale vormen en terughoudend kleurgebruik naar een overdaad aan patronen en kleuren en weer terug is elke dag anders, doordat iedere avond deels andere beelden worden gebruikt.

Read more
Read less

About the artist

Peter Kozma

Peter Kozma realiseert projecties van enorme afmetingen.

Door grote aantallen projectoren te gebruiken kan hij gebouwen, maar ook huizenblokken en zelfs pleinen in hun geheel uitlichten. Met behulp van licht voorziet hij de locatie van een extra betekenislaag, benadrukt hij opvallende elementen en laat hij andere naar de achtergrond verdwijnen. Zijn doel is het publiek uit de dagelijkse routine te halen en met andere ogen te laten kijken naar de vertrouwde omgeving.

 

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!