SHAPE

Stadhuisplein

In SHAPE hoor, ruik en zie je DAF. Het is een eerbetoon aan de vele ontwerpen en uitgevonden onderdelen die de hele wereld over reizen vanuit de DAF-fabriek in Eindhoven. Dirk van Poppel en Michel Suk brengen het verhaal – waarvoor 95 jaar geleden de basis werd gelegd in Van Doorne’s Aanhangwagenfabriek N.V. – op geheel eigen wijze. Drie trucks met trailers van zo’n 14 meter staan in een opstelling op het Stadhuisplein en vertolken een verhaal dat geïnspireerd is op de vele grote en kleine onderdelen die de motor doen draaien. Van minuscule schroefjes tot cilinderkoppen en grove motorblokken: onbedoeld zijn deze gebruiksvoorwerpen ware kunstwerken. Met het orkest uit de fabriek als begeleiding – met letterlijk geluid van de werkvloer – en de trucks als acteurs van de show, wordt de schoonheid van de industriële wereld geëtaleerd.

In SHAPE brengen Dirk en Michel geprojecteerd licht en natuurlijk licht samen in een voorstelling waarbij elke pixel die je ziet door hen is gemaakt. Het wordt een mechanische dans van de motor waarbij ieder onderdeel van groot belang is om een krachtige (en werkende) machine te vormen. Uiteindelijk vormen de motoren ‘The Beat’ van ieder rijdend voorwerp. Als kloppend hart, maar dan stoer, stug en van staal. Het geeft een andere kijk op harde industrie; verrast en verwondert tot een onvergetelijke ervaring.

Read more
Read less

Over de kunstenaars

Dirk van Poppel en Michel Suk

Dirk van Poppel heeft een veelzijdig kleurenpalet. Zijn reis begon met een potlood en een kwast en met de komst van de digitale wereld ontwikkelde hij zich tot nieuwe, digitale kunstvormen: van tekeningen tot 3D-animaties en 3D-mapping. De kennis die hij heeft opgedaan door te leren tekenen met een potlood en goed te leren kijken, is nu onmisbaar in zijn werk. Het geeft de perfecte combinatie van ambacht, visie en moderne technieken. ‘De kunstacademie heeft mij leren kijken en laten ervaren wat kunst kan én mag zijn, een onmisbaar rijke tijd.’

Michel Suk is een Eindhovense techneut en kunstenaar. Hij bracht zijn studietijd door in Eindhoven en kwam daardoor al snel in aanraking met techniek. Door producties in het theater, TV en muziekoptredens rolde hij in ‘het licht’. Met GLOW Eindhoven heeft Michel een speciale band en leerde hij vele aspecten en ontwikkelingen van licht kennen. Hij is dan ook al jaren aangesloten als kunstenaar én techneut. Michel haalt veel inspiratie uit architectuur en muziek. Met zijn projecten probeert hij altijd een statement te maken, zoals hier bij SHAPE, waar je opgaat in het verhaal van het werk.

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!