GLOWing Horizons met CITYVERSE

GLOWing Horizons

Pullman Hotel Cocagne, Eindhoven

Voor het eerst in bijna twee decennia gaat GLOW verder dan de vertrouwde stadsgrenzen van Eindhoven. Al achttien jaar lang verzamelen mensen van overal ter wereld in het centrum van Eindhoven om spraakmakende lichtkunstwerken te bewonderen. Verborgen plekken, gezellige pleinen en de groene parken zijn het podium voor openluchtfestival die de stad in een geheel nieuw licht zetten. Maar dit jaar straalt niet alleen de stad, ook de omliggende regio komt tot leven. GLOWing Horizons brengt lichtkunst naar iedereen, en dat betekent een reis buiten de stadsgrenzen met lichtkunstwerk CITYVERSE van OCUBO. Een samenkomst van alle projecties in de dorpen komt tot leven op het Pullman Hotel Cocagne Eindhoven.

In deze allereerste GLOWing Horizons-editie gaan de dorpen Geldrop-Mierlo, Waalre, Oirschot en Best voorop met bijzondere gebouwen die het doek zijn voor lichtkunst. Het is een voorproefje op wat komen gaat: een glimp naar de toekomst met de regio als baken van licht. Bekijk hoe de Standerdmolen in Mierlo van gedaante verandert, terwijl in Oirschot de eeuwenoude Sint-Petrusbasiliek en de Kloostertuinen in een nieuw licht stralen. Het Gemeentehuis en de kapel in Best worden nieuwe meesterwerken, samen met Het Weverijmuseum en de Weeffabriek in Geldrop en Het Huis van Waalre in Waalre. 

Read more
Read less

CITYVERSE

In GLOWing Horizons nemen we je mee naar het interactieve lichtkunstwerk CITYVERSE waar de gemeenten Geldrop-Mierlo, Waalre, Oirschot, Best en Eindhoven samen schitteren, elk op een eigen unieke manier. Iedere gemeente brengt zijn eigen verhaal, identiteit en cultuur tot leven. Al die verschillende projecties komen samen op de gevels van het Pullman Hotel Cocagne als plek waar de dorpen elkaar ontmoeten en een mengelmoes vormen.  De kern komt daar tot leven: we zijn samen en maken deel uit van het ritme, de beat, de vibes.

CITYVERSE is niet zomaar een lichtkunstwerk; het ademt de ziel van elk dorp en draagt de cultuur van de bewoners met zich mee. Voor de lokale inwoners zijn de projecties misschien wel herkenbaar door alle persoonlijke anekdotes, verhalen en een diepe historie die de kracht van het dorp weerspiegelt. Het kunstenaarscollectief OCUBO trekt namelijk de dorpen in om op zoek te gaan naar de bijzondere eigenschappen van elke plek. Ze vangen de unieke geluiden die het karakter van elk dorp bepalen, luisteren naar de stemmen van de bewoners en bestuderen de vormen van de gebouwen. Het gevoel en de sfeer die in ieder dorp leeft, zal bestudeerd worden en tot leven komen in ieder afzonderlijk deel van CITYVERSE. En dat alles komt samen op Hotel Pullman Cocagne, waar de dorpbewoners stukjes van zichzelf herkennen in de stad en waar bezoekers delen van de dorpen ontmoeten. Het geeft een blink naar dat het juist de bewoners zijn die elke stad en elk dorp tot leven wekken. Zij vormen het kloppende hart, de kern van alles wat er gebeurt.

Read more
Read less

Over de kunstenaars

OCUBO

Al bijna 20 jaar lang laat kunstenaarscollectief OCUBO mensen versteld doen staan met meeslepende videomapping creaties. Ze reizen de hele wereld rond om tentoonstellingen te creëren met een bijzondere nadruk op technologische innovaties. Hun toewijding aan vooruitgang is zo sterk dat ze zelfs een eigen onderzoekslaboratorium hebben opgezet, waar ze oplossingen ontwikkelen op het gebied van interactiviteit, licht en digitale media kunstinstallaties. De installaties en shows van OCUBO hebben een stempel gedrukt op ’s werelds grootste internationale lichtfestivals in meer dan 35 landen, verspreid over Europa, Amerika en het Midden-Oosten. Of het nu UNESCO-werelderfgoedsites, imposante monumenten of levendige openbare plekken zijn, OCUBO heeft ze allemaal tot leven gebracht met het vertellen van verhalen. Zoals ze zelf zeggen: “Er is altijd een verhaal om de hoek, net zoals mensen zich al eeuwenlang rond een kampvuur verzamelen om verhalen te delen, proberen wij die verhalen letterlijk in het licht te brengen.” Alle shows hebben diepgewortelde menselijke ervaringen die voor onschatbare waarde zijn om de shows buitengewoon te maken. ‘Kunst en innovatie gedijen het beste wanneer ze geworteld zijn in menselijke connecties en verhalen.’

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!