Grand Mix

Wilhelminaplein

Tijdens GLOW 2023 kun je een bijzondere ervaring op je lijst zetten. Zing samen met Napoleon Bonaparte of Vincent van Gogh in een fenomenaal koor en waag een dans met Maria van Strijp. Misschien sluit de familie Philips ook nog even aan… 

Grand Mix van Inook zal je doen glimlachen. De eeuwenoude gezichten uit de collectie van het Rijksmuseum geven een vrolijke sound- en lichtshow. Het is een voorstelling van personen die je eerder zag in een stille of klassieke houding. Van 11-18 november komen de portretten tot leven en pingpongen zij een muzikaal spel op de twee weerszijden van het Wilhelminaplein. Een aantal hits – waarvan je vast de lyrics kent – brengen zij ten gehore. Pop, hip hop, rock… alle stijlen uit muzikale tijdperken komen voorbij. De meesterstukken nodigen je uit om te luisteren, te zingen en te dansen. 

De creaties van Inook zijn altijd bedoeld om publiek te laten bewegen, te amuseren en hen mee te nemen in een sfeervolle ambiance die voor iedereen toegankelijk is. Grand Mix zorgt voor een moment waar mensen van alle generaties welkom zijn om samen te zingen en te dansen in de openbare ruimte. Samen met een onvoorspelbaar koor: memorable gezichten uit Eindhoven en de muzes van de grootste meesters uit de schilderkunst: Rembrandt en Van Gogh.

Videograaf: D. Vide

Read more
Read less

G r a n d M i x d u w t d e d e u r e n v a n m u s e a o p e n e n m a a k t m e e s t e r s t u k k e n v o o r i e d e r e e n .

Over de kunstenaars

Inook

Moetu Batlle en David Passegand, afgestudeerden van de Franse ESDI (École supérieure de Design Industriel), bundelden in 2000 hun krachten om Inook op te richten, een bureau voor digitale vormgeving. Al 20 jaar bedenken ze innovatieve, creatieve en dynamische projecten voor bedrijven, merken en instellingen die op zoek zijn naar een sterke identiteit. Interfaces, software, video- en interactieve installaties, websites, verbonden objecten en meer behoren tot hun expertise. Tegelijkertijd ontwikkelden ze de Anooki, een animatieprogramma dat begon op het internet en uitgroeide tot geluid- en lichtshows met gigantische opblaasbare beelden die de wereld rondreizen. Niets voor niets halen ze inspiratie uit Terry Gilliam (Monty Python) en zijn absurde, maffe korte animatiefilms. Het werk van Inook benadrukt de kracht van humor om diverse boodschappen over te brengen met het gebruik van de nieuwste technologie. ‘We houden altijd een oogje in het zeil op de evolutie van creatieve tools, want die zijn bepalend voor ons werk. Grand Mix had namelijk twee jaar geleden nog niet kunnen bestaan.’

Bekijk meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!