Story of Light

Story of Light

Kari Kola Story of Light is als installatie een vertelling over uitvindingen en de geschiedenis van het licht. Het is een eer om een werk te mogen maken voor Villa de Laak, vindt kunstenaar Kari Kola. Philips heeft meer invloed op licht gehad dan welk ander bedrijf dan ook. Als we teruggaan naar de tijd dat er geen enkel ander licht bestond dan natuurlijk licht, dan naar de tijd van de uitvindingen, van de historie door naar de toekomst. Met deze elementen is een verhaallijn uitgestippeld, die wordt verteld door middel van meerdere technieken: LED-muren, op LED gebaseerde licht lapwerken, PANI – projecties en gecomponeerde geluidslandschappen.

Story of light is speciaal gemaakt voor GLOW 2017 en specifiek voor Villa de Laak. Kari Kola combineert vele aspecten van licht in de verhaallijn, want licht heeft invloed op ons allemaal.

Read more
Read less

" O o i t m i s t e n w e l i c h t e n n u m i s s e n w e d e d u i s t e r n i s . A l l e b e i h e b b e n w e z e n o d i g . "

About the artist

Kari Kola

De Finse Kari Kola is lichtkunstenaar. In een land waar het licht, of het gebrek daaraan, de bewoners parten speelt; de zomerzon weet er van geen ophouden, en in de winter wordt het er veel te laat licht en veel te vroeg weer donker. Een logischer plek voor de geboorte van een lichtkunstenaar is niet te bedenken. Kari’s imposante werk reist over de wereld. Hij ontwikkelde het concept en deed de artistieke en technische producten voor Story of Light. De video animaties werden gemaakt door Tiia Pulkkinen en de muziek is van de hand van Ilmari Tiitinen.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!