Swinging in the Light

Swinging in the Light

Valk heeft tussen twee rijen bomen in het Stadswandelpark dikke, gevoerde hangmatten gespannen, met boven elke hangmat een infraroodlamp. Ze nodigt inwoners van Eindhoven uit om op een originele manier en samen met anderen gebruik te maken van de openbare ruimte en zorgt ervoor dat dit zo aangenaam mogelijk is.

Read more
Read less

About the artist

Veronika Valk

Veronika Valk woon en werkt in Tallinn, Estland. Vanwege de noordelijke ligging heeft deze stad in de winter te maken met ijzige kou en nachten van wel zestien uur lang. Het openbare leven komt hierdoor op een laag pitje te staan. Bovendien heeft een groat aantal mensen in de wintermaanden te kampen met lusteloosheid en depressie.

Licht is bij Veronika Valk, die is opgeleid als architect, dan ook niet zomaar een materiaal. Ze gebruikt het niet alleen om de buitenruimte te verfraaien, maar ook om de psychologische en lichamelijke gesteldheid van gebruikers te be├Ćnvloeden. Met licht probeert ze in bittere tijden, letterlijk, wat verlichting te brengen.

Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006. Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.
Projects. 2006.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!