Tesla Coil

Tesla Coil

De Tesla Coil keert terug naar GLOW! Ditmaal zijn de bliksems te zien in de vijver van kunstwerk SOH 19 van Alex Vermeulen, de bekende vijver met de Boeddha en de drijvende eieren met zonnecellen. De Boeddha wordt verheven door een waterpartij. Bliksemstralen van de Tesla Coil slaan in rond het beeld, en in het water. Wist je dat het leven op aarde zo is ontstaan? Bliksemstralen, lucht en water vormden samen aminozuren, de basis van DNA.

Op en in de waterpartij wordt het moleculaire ontstaan van het leven in beeld gebracht door middel van projecties van de chemische oer processen. Tussen de bliksemstralen door hoor je speciaal gecomponeerde muziek van componist Eddy de Clercq.

 

Foto: Bart van Overbeeke

 

Read more
Read less

About the artist

TU/e

Groepen EES en EPG van de TU/e faculteiten EE en TN, het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen ICMS, het Equipment Prototype Center van de TU/e, de kunstenaar Alex Vermeulen en componist Eddy de Clercq.

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!