The Eye of Time

The Eye of Time

Al 150 jaar is de Catharinakerk getuige van de activiteiten van Eindhovenaren. Regen, wind, hitte en bliksem hebben de stad en haar bewoners meer dan eens geteisterd. In de stad zijn we ons minder bewust van de weersomstandigheden dan in de natuur. Het Franse collectief CozTen liet ons in 2013 de kracht van de elementen opnieuw beleven. The Eye of Time was een verhaal over dromen en herinnering, verteld vanuit het perspectief van de Catharinakerk.

Elke bliksemschicht die verschijnt is de start van een ‘flashback’ waarin een seizoen of weeromstandigheid centraal staat. In elke verhaallijn figureren andere delen van de kerk. Soms wordt het grote rozetraam uitgelicht, dan weer de steunberen of pinakels. Met behulp van projecties en kleurig licht worden verschillende episodes uit de geschiedenis van de kerk verbeeld. Een soundtrack van componist Enzo Izzi met geluiden van vogels, donder en wind, maar ook traditionele en elektronische muziekfragmenten, versterkt het geheel.

Read more
Read less

About the artist

CozTen

Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013. Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.
Projects. 2013.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!