Timing

Timing

Op het Kennedyplein en de gebouwen eromheen verschijnt een tapijt van woorden in witte en blauwe letters die elkaar gedeeltijleijk overlappen. Het zijn termen in diverse talen die refereren aan het verstrijken van tijd en het bewegen door de ruimte. Mist, die uit verschillende machines opstijgt, vangt het licht en zorgt ervoor dat de projectie driedimensionaal en haast tastbaar wordt. Ook bezoekers die over het plein lopen worden onderdeel van de installatie.

De ervaring van tijd en ruimte is erg subjectief en contextafhankelijk. Een paar minuten lijken soms voorbij te vliegen en andere keren een eeuwigheid te duren. Met Timing probeert Geist de steeds veranderende en ongrijpbare betekenis van deze begrippen te visualiseren. De installatie is bijzonder op zijn plaats naast het busstation, waar reizen en wachten ons doen en laten bepalen.

Read more
Read less

About the artist

Philipp Geist

Philipp Geist schildert en fotografeert, maar is met name bekend vanwege zijn performances en projecten in de openbare ruimte. Met behulp van beamers vult hij straten en pleinen met tekst en beeld. Voor GLOW transformeert hij het gebied rond het Kennedyplein en het busstation tot een grote, ruimtelijke installatie.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!