Urban Reflex

Urban Reflex

Op de gevel van het Nutsbedrijf Regio Eindhoven (NRE) is een videoprojectie te zien die rustig begint met kleurvlakken die over de gevel bewegen, maar eindigt in een wervelwind van complexe beelden. De felle projectie zorgt voor overtuigende illusies. De textuur van de gevel lijkt te veranderen, delen van het pand lijken te bewegen of te verschuiven, en uiteindelijk schijnt de gevel in talloze fragmenten los te komen van de ondergrond, om na een wilde tocht boven de vijver weer naar de oude plek terug te keren.

In Urban Reflex zijn de mogelijkheden dieĀ  de vorm van het gebouw biedt ten volle benut. De beelden hebben een dusdanig suggestieve kracht dat de toeschouwer het gevoel krijgt te worden meegezogen als in een film. Het begeleiden geluid, elektrische klanken die af en toe doen denken aan het getik op een toetsenbord, is van BelnvisbleNow.

Read more
Read less

About the artist

Apparati Effimeri

Apparati Effimeri is een kunstenaarscollectief dat zich toelegt op projecties. Zij maken gebruik van software die veel in de architectuur wordt gebruikt en waarmee het mogelijk is om virtuele, driedimensionale constructies te bouwen en te bewerken. Met hun tijdelijke kunstwerken proberen ze het publiek met andere ogen te laten kijken naar de omgeving.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!