Paper Trails

Route 

Papieren vliegtuigjes. Wie heeft ze niet gevouwen? Deze ‘Paper Trails’, van de getalenteerde groep Wayfinders – onderdeel van studententeam IGNITE – bewegen op een natuurlijke manier met je mee. Van lichtkunstwerk naar lichtkunstwerk. Je vindt ze boven in de lantarenpalen, hoog langs het trottoir en voor je uitzoefend in de straat. Het brengt een nostalgie en speelsheid met zich mee die je normaal gesproken bij spelende kinderen op straat ziet. Zonder de gebruikelijke aanwijzingen zoals pijlen en borden, weten ze een magische en effectieve manier te vinden om bezoekers door de route te begeleiden. En dat zonder het straatbeeld te vertroebelen. ‘Bezoekers hebben niet door dat ze de Paper Trails volgen, maar zonder deze signing zouden ze toch kunnen verdwalen’, vertelt het team. ‘Een vliegtuig staat symbool voor het brengen van mensen naar gewilde locaties. Het brengt je altijd verder.’

Vorig jaar, in 2021, brachten de Wayfinders een pad vol lichtgevende paddenstoelen naar GLOW. Misschien herken je ze nog. De paddenstoelen vormden een interactief system. Bezoekers activeerden een paddenstoel, waarna deze gloeide en zijn sporen verspreidde naar een andere paddenstoel. Het zorgde voor een kettingreactie op het Tu/e terrein. Ze wonnen met dit concept de Crowe Talent Award. Dit jaar worden de ledstrips van paddenstoelen hergebruikt en zorgt het team voor een duurzaam gerecycled greencast plexiglas.

Read more
Read less

" H e t i s e e n s i m p e l m a a r m a g i s c h e n e f f e c t i e f c o n c e p t w a t o n b e w u s t m e t j e m e e b e w e e g t l a n g s e e n r o u t e "

Over de kunstenaar

Wayfinders

Na het succes van de GLOW 2021 editie lieten Gijs en Ilana het project niet los. Na het winnen van de Crowe Talent Award wilden zij een nieuwe kans niet zomaar laten glippen. Al snel hadden ze door dat het niet zou lukken om met tweeën iets groots neer te zetten. De zoektocht naar nieuwe teamleden startte. Tom sloot al snel aan, later kwam Ian weer terug en al gauw vormden zich daar een team van zeven met Tessa, Martijn en Olivier erbij. Via de GLOW Academy kwam het team samen. Binnen de Academy komen enthousiaste experts op het gebied van lichtkunst en design samen met studenten van de Tu/e. Er worden met regelmaat Light Nights georganiseerd waar experts en studenten samen aan tafel zitten om te brainstormen over lichtprojecten voor GLOW. ‘Het is een plek waar de liefde en interesse voor lichtkunst wordt gedeeld.’

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!