Route GLOW 2018 bekend

De route voor GLOW Eindhoven 2018 is bekend. Het is een gratis te bezoeken wandeltocht van ongeveer 5 km langs zo’n 30 lichtkunstprojecten door het centrum van Eindhoven. Een kortere route dan voorgaande jaren om zo meer beleving te creëren. Op de route staan verschillende soorten lichtprojecten; innovatieve en unieke projecten, werk van jonge talenten, duurzame projecten die awareness creëren en een aantal grote highlights. De projecten, in de verschillende categorieën, worden straks op de route gelabeld aangegeven met specifieke naam en kleur. GLOW vindt plaats van 10 tot en met 17 november. Het thema van 2018 is Shadows & Light.

Highlights

Vanuit de samenwerking met het lichtfestival in Nanjing komt er een Chinees lichtkunstproject op het Victoriapark. Een co-productie van GLOW en Chinese lichtkunstenaars van het ‘Qinhuai Lantern Festival’. Op deze locatie wordt ook een GLOW horeca spot opgezet die aansluit bij het werk.

Een uniek innovatief project is de GLOW Bot. De eerste ‘chatbot’ met karakter die spraaksturing, design, licht, beweging en kunstmatige intelligentie combineert op een vermakelijke en speelse manier. Bezoekers van GLOW ontmoeten de ‘chatbot’ op de route. Men kan er tegen praten, mee lachen en zich verbazen over zijn uiterlijk en vorm. Een intelligent stukje kunstwerk, gebouwd van flexibele LED schermen.
De Catharinakerk wordt dit jaar opgelicht door een projectie van de internationaal befaamde groep Ocubo uit Portugal.

Thema: Shadows and Light

Bezongen door Joni Mitchell in het nummer “Shadows and light”. Geen licht zonder schaduw, geen afbeelding zonder inhoud. Met dit thema gaat GLOW 2018 op zoek naar de dualiteit en contrast. In de praktijk gaat het niet alleen om de ultieme tegenstelling van zwart en wit, maar ook om veel en weinig, voor en achter, binnen en buiten, sober en uitbundig… licht en schaduw. Het thema is meegegeven aan de kunstenaars die deze op eigen wijze zullen meenemen in het werk.

GLOW Run

We sluiten GLOW 2018 weer af met de GLOW Run op zaterdag 17 november langs de lichtkunstprojecten. Deze ‘fun’ run wordt voor de 4e maal georganiseerd, in samenwerking met Thinc ahead. Deelnemers gaan rennend over het GLOW parcours in het decor van de lichtkunstwerken van GLOW. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen.

De GLOW route staat vanaf vandaag online. Maar de nieuwe interactieve kaart met GPS voorziening zal beschikbaar zijn vanaf 1 oktober.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.