Studio Toer met lichtkunstwerk in Sydney

Nu te zien, aan de andere kant van de wereld, op het lichtfestival Vivid in Sydney Australië, het Eindhovense designcollectief Studio Toer met het lichtkunstproject ‘Firefly Field’.

‘Firefly Field’ is een magische installatie van 500 vliegende lichtpunten die de bewegingen van de nachtelijke vuurvlieg simuleren. De steeds veranderende bioluminescentie van elk lichtje wordt weerspiegeld in het gras. Het knipperpatroon van de ‘vuurvliegjes’ creëren gezamenlijk een dynamische lichtscène die bij bezoekers nieuwsgierigheid en verwondering opwekt.

Studio Toer stond op GLOW Eindhoven 2018 met het project ‘In Transistion’. Een lichtobject dat heen en weer bewoog door de ruimte in de Raiffaisenstraat. Ook deden ze in 2018 mee met de Talent Award voor GLOW.  Ze werden voor dat project tweede, maar hun talent is zo zichtbaar, dat de organisatie van GLOW besloot om ze alsnog ruimte te bieden op het lichtkunstfestival in Eindhoven.

Eindhoven maakt het verschil in lichtkunst, is de missie van GLOW. Dat doen we door steeds vernieuwend te blijven op het gebied van lichttechniek en ruimte te bieden aan experiment en talent. We vinden het prachtig om te zien dat dit Eindhovens collectief aan de andere kant van de wereld, door de combinatie van techniek en licht, een project zo krachtig neerzet.

Studio Toer is een multidisciplinair designcollectief gevestigd in Eindhoven, opgericht in 2011 door Castor Bours (1984) en Wouter Widdershoven (1986). Met achtergronden in de kunsten en interactief ontwerp en een sterke exploratieve en experimentele aanpak, zijn ze in staat om zowel de esthetische als technische grenzen van ontwerp te verleggen met behulp van een breed scala aan media.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.