Blauwe skyline op GLOW Eindhoven 2018

De lucht kleurde blauw dit jaar in Eindhoven tijdens GLOW 2018. Het lichtkunstproject ‘Something Blue’ van de Finse lichtkunstenaar Kari Kola, zette de hele skyline iedere avond in een diep blauw licht. Dit zorgde voor bijzonder veel foto’s op social media. Bijna 19.000 foto’s zijn er inmiddels gepost op Instagram met #gloweindhoven. Uit de vele positieve reacties komen de projecties op de Lichttoren (Tower of Light, uit Eindhoven) en de Catharinakerk (Confluence, uit Portugal)  als grote publieksfavorieten van GLOW naar voren. De lichtshow in het Philips Stadion werd ook goed ontvangen, vooral door het wat jonger publiek. De museum special ‘… in the dark’, een samenwerkingsproject van het Van Abbemuseum en TAC, trok ruim 5000 bezoekers. De bezoekersstroom op de route van 5 km door de binnenstad is soepel verlopen zonder calamiteiten. Naast de grote internationale lichtkunstwerken, stonden er meer dan ooit projecten gemaakt door Eindhoven designers, kunstenaars en technici. GLOW Eindhoven vond plaats van 10 t/m 17 november en heeft dit jaar 750.000 bezoekers ontvangen.

Made in Eindhoven

De lichtkunstwerken op GLOW Eindhoven worden speciaal ontworpen voor dit lichtfestival. Meer dan 65 % van alle projecten waren afkomstig van Eindhovense bodem. Stuk voor stuk zijn ze hier bedacht en gemaakt door internationaal gerenommeerde designers, technici en kunstenaars uit Eindhoven. Alleen of in coproductie met een van de hightech bedrijven uit de regio Eindhoven die worden gekoppeld aan jong talent, vaak onder toezicht van een ervaren lichtkunstenaar.

Deze combinatie van techniek en design tijdens GLOW is een logische keuze, het zijn de sterk(st)e pijlers van de stad. De mooiste projecten ontstaan door de connectie van beide werelden. Licht is daarin magisch omdat het zo tot de verbeelding spreekt, het geeft sfeer en het verbindt. Het past tevens bij de missie van GLOW: Eindhoven maakt het verschil in lichtkunst. Dit zorgde voor deze editie dat er unieke, nieuwe werken met nieuwe lichttechnieken voor het eerst werden vertoond. Deze creatieve en inspirerende innovatie werken krijgen het label ‘made in Eindhoven’ en worden later verder ontwikkeld om verder de wereld over te reizen. Wie deze designers, kunstenaars en technici zijn op GLOW 2018, lees je hier.

Winnaar fotowedstrijd – Something Blue

In samenwerking met Pullman Eindhoven Cocagne, heeft GLOW dit jaar voor het eerst een fotowedstrijd uitgezet op Instagram onder vermelding van #blueglow18. We zochten het mooiste beeld van het project ‘Someting Blue’ van Kari Kola. De winnaar, ook gekozen door de kunstenaar zelf, is Hans Tibben uit Gouda. Deze foto wordt gepubliceerd op alle kanalen van GLOW. Kari: “I’m choosing this beacuse of the total atmosphere in the picture, it’s complete story.  Watching light art gives a meaning, to go closer, to see more and to search for the light.”
De blauwe skyline van Eindhoven was zelfs zichtbaar vanuit Retie België, zo’n 40 km verderop. De lucht zorgde voor prachtige bijzonder foto’s. Zelfs vanuit het vliegtuig zijn er beelden voorbij gekomen van het lichtproject.

In 2019 vindt GLOW Eindhoven plaats van 9 t/m 16 november. Wat de route dan gaat zijn, is nog niet bekend.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.