GLOW 2022 - Dit jaar relevanter dan ooit

Van 12 t/m 19 november vormt Eindhoven opnieuw hét decor voor nationale en internationale lichtkunst tijdens de zeventiende editie van GLOW. Met het thema Urban Skin zet GLOW haar ambitie om een van de Top 3 meest toonaangevende lichtkunstfestivals in de wereld te zijn kracht bij.

Thema Urban Skin
GLOW staat dit jaar in het teken van Urban Skin. De lichtkunstwerken bedekken pleinen, plantsoenen en iconische gebouwen en plekken zoals Villa Dommelhoef, de Vesteda Toren, High Tech Campus en de Paterskerk met een tweede huid zoals een bewegend lichaam. GLOW hoogtepunten zijn o.a.; het Van Abbemuseum, waar 20.000 kinderen meewerkten aan de Museum Monsters, de eerste wandelende lichtkunst show op GLOW ooit, door het Frans collectief Picto Facto. En Connecting your Love, een kunstwerk geïnspireerd door een mythe waarbij vlinders een brug vormen tussen mensen en werelden.

Internationale ambitie
Naast vermaarde internationale lichtkunstwerken zijn in deze editie maar liefst 21 van de 33 lichtkunstwerken nog nooit eerder ergens ter wereld vertoond. Doordat GLOW samenwerkingen tussen bedrijven, opleidingsinstituten, bewoners én kunstenaars stimuleert ontstaan unieke, innovatieve lichtkunstwerken waarin actuele en relevante thema’s zoals eenzaamheid, diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid aan bod komen.

Deze combinatie van internationale lichtkunstwerken en innovatie van eigen bodem trekt jaarlijks ruim 750.000 bezoekers én vele curatoren van internationale lichtkunstfestivals naar Eindhoven.

“GLOW is al een bewezen internationale springplank voor lichtkunstenaars en nu willen we verder groeien tot een top 3 lichtfestival wereldwijd op het gebied van internationale technisch hoogstaande- en relevante lichtkunst.” – aldus festivaldirecteur Ronald Ramakers.

Licht en energie
Licht brengt mensen samen”, Gaat Ramakers verder. “Daarom is GLOW gratis toegankelijk en is dit jaar de vaste gezamenlijke route terug van weggeweest. Om de ervaring van de bezoeker verder te verrijken hebben we dit jaar voor het eerst ook een audiotour ontwikkeld, zo wordt GLOW van 3D een 4D festival.”

Tegelijkertijd neemt GLOW extra energiebesparende maatregelen door van maandag tot en met donderdag de lichten één uur eerder te doven en roept het alle bezoekers op om thuis de lampen te doven en apparatuur uit te schakelen. Op die manier beoogt GLOW samen met de bezoekers meer energie te besparen dan dat GLOW verbruikt.

 

Meer informatie? pers@gloweindhoven.nl

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Word partner

    GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

    Steun GLOW

    Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!