GLOW bewijst opnieuw springplank te zijn voor lichtkunst talent

Op de finaleavond van GLOW 2022 zijn de GLOW Talent Awards uitgereikt. Deze bestonden ook dit jaar uit een vakjuryprijs en een publieksprijs waarvoor online gestemd kon worden. De winnaar van de vakjuryprijs is Het Schaduworgel. Zij ontvingen een tegoed van €2500,- te besteden aan doorontwikkeling van het project op GLOW 2023. De winnaar van de publieksprijs is  Rainbow. Zij winnen een geldbedrag om te kijken naar een nieuw werk voor volgend jaar.

Eindhoven verstaat de kunst van het maken

Zoals burgemeester Jeroen Dijsselbloem tijdens de opening van GLOW aangaf, verstaat Eindhoven de kunst van het maken. Bijna 80% van de lichtkunstwerken is in Eindhoven ontwikkeld en tijdens GLOW voor het allereerst te bewonderen. Unieke lichtkunst waar veel curatoren van internationale lichtkunst festivals op af komen.

Festivaldirecteur Ronald Ramakers zegt daarover: “Vanuit onze missie ‘de stad maakt GLOW’ en onze ambitie om een Top 3 Lichtkunstfestival in de wereld te worden is het cruciaal om creatief en technisch talent de kans te geven om kennis en ervaring op te doen en zich te presenteren aan het grote publiek. De Talent Award is daarmee voor mij een van de hoogtepunten van GLOW”.

De wereld over

Een eerdere winnaar van de GLOW Talent Award is onder andere Valerie van Zuijlen met het project Moonlight. Valerie zal zich deze week in het Ierse cork presenteren op Spacefest. Een ander voorbeeld is het Eindhovense Studio Toer – eerder tweede in de GLOW Talent Award – die ondertussen bouwen aan een internationale reputatie met werken die te zien zijn over de hele wereld.

 

Voor meer informatie zie bekijk de Talent Award of neem contact op met pers@gloweindhoven.nl.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

GLOW nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Word partner

    GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

    Steun GLOW

    Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!