GLOW schittert op Eindhoven Airport

Op het buitenplantsoen van Eindhoven Airport aanschouw je drie verschillende kunstwerken van artiesten die eerder hun lichtkunst tentoonstelden tijdens GLOW Eindhoven. Zo bekijk je tot eind januari 2024 werk van Studio Toer, Fontys Hogescholen en Aptum en zag je eerder vlinders uit het eerdere project van ASML & De Efteling. Een mooie samenkomst van kunst en reizen. 

ASML & De Efteling met Connecting your Love

Voor de GLOW-editie van 2022 bundelden ASML-medewerkers hun krachten met hoofdontwerper van de Efteling – Sander de Bruijn – om de bezoekers van GLOW te verbinden. De vlinders van Connecting your Love, die vorig jaar op magische wijze door Eindhoven vlogen, landden nu op Eindhoven Airport en boden reizigers een welkomst- of afscheidsgroet. Dit jaar zullen de vlinders ook de harten van bezoekers verwarmen tijdens de Winter Efteling, van 13 november 2023 tot en met 4 februari 2024.

Studio Toer met Candle Light

Als onderdeel van de stadscampagne ‘Wrap up the Year’ verlichtten 18 kaarsen eerder het 18 septemberplein tijdens de duistere dagen van het jaar. Momenteel aanschouw je ze tot eind januari bij Eindhoven Airport. Bij daglicht fonkelen ze door de zonreflectie, ’s Nachts komen de kaarsen tot leven, stralend helderder wanneer je nabij komt. Studio Toer is een veelzijdig designcollectief gevestigd in Eindhoven, opgericht in 2011 door Castor Bours en Wouter Widdershoven. Sindsdien hebben ze indrukwekkende lichtkunstwerken gecreëerd voor vooraanstaande internationale festivals. Hun betrokkenheid bij Eindhoven blijft onverminderd, en ze creëren talloze edities voor GLOW.

Fontys Hogescholen met Eye of the Storm

Eye of the Storm knippert en kijkt onderzoekend rond. Het probeert de aandacht te vangen van jou als bezoeker en wil een boodschap overbrengen, omdat we soms zo bezig zijn met de storm om ons heen dat we vergeten om te kijken, te zien en te observeren wat er werkelijk toe doet. Dit lichtkunstwerk werd gecreëerd door studenten van Fontys Hogescholen Engineering tijdens hun minor in lichtkunst. Hiermee wonnen ze de vakjuryprijs van de GLOW Talent Award, een prestigieuze prijs waarmee het team een doorontwikkeling en een geldbedrag van €2500,- ontvangt.

Aptum met (N)EVER

(N)EVER is een kunstwerk dat speelt met de dualiteit van woorden en dieper graaft in de menselijke psyche. Het bestaat uit vijf afzonderlijke, lichtgevende letters met een indrukwekkende totale breedte van 5 meter, stralend in intens rood. Het centrale element van (N)EVER is de eerste letter, de ‘N’, die beweegt als een zachte ademhaling, zeven keer per minuut. Langzaam en diep, als een ademhalingstechniek die de aandacht vestigt op het huidige moment, als een verlichtend ritme voor de geest.

Bekijk en lees meer
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

GLOW nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Word partner

    GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

    Steun GLOW

    Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!