Eindhoven Airport x GLOW

Studio Toer, Fontys en Aptum

Op Eindhoven Airport aanschouw je in de drie vitrines drie verschillende kunstwerken van diverse artiesten die eerder hun lichtkunst tentoonstelden tijdens GLOW Eindhoven

Read more
Read less

Candle Light

Studio Toer

Als onderdeel van de stadscampagne ‘Wrap up the Year’ verlichten 18 kaarsen het 18 septemberplein tijdens de duistere dagen van het jaar. Bij daglicht fonkelen ze door de zonreflectie. ’s Nachts komen de kaarsen tot leven, stralend helderder wanneer je nabij komt. Wij nodigen je uit om deze 18 kaarsen te bewonderen op het plein in het hart van Eindhoven. Studio Toer is een veelzijdig designcollectief gevestigd in Eindhoven, opgericht in 2011 door Castor Bours en Wouter Widdershoven. Sindsdien hebben ze indrukwekkende lichtkunstwerken gecreëerd voor vooraanstaande internationale festivals, waaronder Vivid in Sydney, Fête des Lumières in Lyon en I-light in Singapore. Hun betrokkenheid bij Eindhoven blijft onverminderd, en ze blijven talloze edities van lichtkunstwerken creëren voor GLOW.

Ontdek Studio Toer

Eye of the Storm

Fontys Hogescholen

Eye of the Storm knippert en kijkt onderzoekend rond. Het probeert de aandacht te vangen van jou als bezoeker en wil een boodschap overbrengen, omdat we soms zo bezig zijn met de storm om ons heen dat we vergeten om te kijken, te zien en te observeren wat er werkelijk toe doet. In een chaotische wereld waarin mensen automatisch meegaan in de dagelijkse routine, herinnert Eye of the Storm ons eraan om af en toe uit deze wervelwind te stappen en de rust van het oog te vinden. Dit lichtkunstwerk werd gecreëerd door studenten van Fontys Hogescholen Engineering tijdens hun minor in lichtkunst. Hiermee wonnen ze de vakjuryprijs van de GLOW Talent Award, een prestigieuze prijs waarmee het team een doorontwikkeling en een geldbedrag van €2500,- ontvangt.

Bekijk Fontys op GLOW

(N)EVER

Aptum

(N)EVER is een kunstwerk dat speelt met de dualiteit van woorden en dieper graaft in de menselijke psyche. Het bestaat uit vijf afzonderlijke, lichtgevende letters met een indrukwekkende totale breedte van 5 meter, stralend in intens rood. Het centrale element van (N)EVER is de eerste letter, de ‘N’, die beweegt als een zachte ademhaling, zeven keer per minuut. Langzaam en diep, als een ademhalingstechniek die de aandacht vestigt op het huidige moment, als een verlichtend ritme voor de geest. Deze cadans, opkomend en vervagend, creëert een schouwspel waarbij het woord ‘EVER’ geleidelijk overvloeit in ‘NEVER’. De overgang van ‘Ooit’ naar ‘Nooit’ symboliseert de meeste voornemens, verlangens, wensen of plannen: slechts een zucht verwijderd van nooit te worden vervuld.

Bekijk Aptum

ASML & De Efteling met Connecting your Love.

Voor de GLOW-editie van 2022 bundelden ASML-medewerkers hun krachten met hoofdontwerper van de Efteling – Sander de Bruijn – om de bezoekers van GLOW te verbinden. De vlinders van Connecting your Love, die vorig jaar op magische wijze door Eindhoven vlogen, landen nu op Eindhoven Airport en bieden reizigers een welkomst- of afscheidsgroet. Dit jaar zullen de vlinders ook de harten van bezoekers verwarmen tijdens de Winter Efteling, van 13 november 2023 tot en met 4 februari 2024.

Al duizenden jaren staan vlinders in China symbool voor de liefde en blijven ze generatie na generatie verbazen als ze voorbijvliegen. De Chinese mythe die ASML inspireerde voor Connecting your Love draait om de liefde voor je naasten. Eén dag per jaar – de zevende dag van de zevende maand in de kalender – vormt er zich een brug van vlinders die mensen weer bij elkaar brengt. Geliefden, gescheiden koppels, of uit het oog verloren vrienden en familie worden herenigd, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

ASML X GLOW

Hightechbedrijf ASML verlegt technologische grenzen om zinvolle innovatieve ideeën te creëren voor de samenleving. Als trotse partner van GLOW sinds 2012 gelooft ASML dat cultuur een vitale rol speelt in het verbinden van een gemeenschap. Mensen staan sterker als ze elkaar steunen en inspireren, zodat iedereen zich thuis voelt. In Brainport Eindhoven, Europa’s belangrijkste technologiehub, innoveren, leven en werken mensen samen. Iedereen telt mee in deze levendige regio, waar GLOW elk jaar in november mensen samenbrengt.

Read more
Read less
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!