A different point of view

A different point of view

Kanaaldijk-Noord / Tenierslaan

A different point of view. Letterlijk en figuurlijk. Wanneer zie je nou zestien DAF trucks in een cirkel op de parkeerplaats van de Praxis? De lege parkeerplaats wordt omgetoverd tot een nieuwe voorstelling. Theater met trucks. Ga je binnen in de cirkel staan, dan ben je onderdeel van het geheel en maak je de voorstelling mee. Sta je erbuiten, dan heb je geen idee van wat er in de cirkel afspeeld. A different point of view…  

De trucks samen geven een enorme uitstraling van kracht. Het is veel groter dan jijzelf. De ronde opstelling laat die krachten extra naar voren en laat je onderdeel zijn van de cirkel: een eeuwenoude vorm van samenzijn. Kampvuren, sjamanen, dansen, DAF trucks…

Alle trucks werken met een eigen verlichting en een eigen aansturing. Per truck worden de koplampen in een unieke overgang gestuurd. Het licht wat de trucks van zichzelf al hebben, wordt omgezet in een lichtshow. Een totale nieuwe vorm, van puur functioneel naar lichtkunst. Michel Suk hoopt met zijn lichtkunstwerk dat bezoekers het moment écht kunnen ervaren. Dat dagelijkse gedachten wegglijden en er ruimte ontstaat voor iets totaal nieuws. En dat op loopafstand van het DAF museum.

Read more
Read less

Over de kunstenaar

Michel Suk

Michel Suk is een Eindhovense techneut én kunstenaar. Hij bracht zijn studietijd door in Eindhoven en kwam daardoor al snel in aanraking met techniek. Door producties in het theater, TV, en muziekoptredens rolde hij in ‘het licht’. Met GLOW Eindhoven heeft Michel een speciale band en leerde hij vele kanten en ontwikkelingen van licht kennen. Hij is dan ook al jaren aangesloten als kunstenaar of techneut. Maar net hoe je het ziet. 

Michel haalt veel inspiratie uit architectuur en muziek. Met zijn projecten probeert hij altijd een statement te maken, zoals hier bij A different point of view, waar je jezelf kleiner voelt door de grootte van het werk. 

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!