Fish are Jumping

Fish are Jumping

Kanaal

“Vliegend licht, dat kan alleen in Eindhoven.” Met die opmerking van een omstander, wist Studio Toer dat lichtkunstwerk Fish are Jumping de goede richting opging. Ze realiseren dit wel vaker. Tijdens exposities in het buitenland, hoort Studio Toer dat hun werk een Eindhovens randje heeft. Waarom? Het is High Tech én innoverend. Studio Toer laat zich graag inspireren door de kracht van beweging. Buiten beweegt alles. En is de mens in staat om deze beweging te ervaren. Het idee van Fish are Jumping komt voort uit eerdere experimenten waarin nieuwe ervaringen en nieuwe wegen worden verkend. Laat je dus verrassen, verwonderen en voornamelijk verbazen.

De op het oog eenvoudige voorstelling begint met geluid. Het is even stil en dan… splash. Je kijkt. Te laat. Toch niet. Daar gaat het. Opnieuw een splash. Gevolgd door een stilte. De wateroppervlakte breekt open. Licht springt op. Het licht schijnt en verdubbelt in de reflectie. Het licht daalt, snel. Opnieuw splash. Dan is het (weer) donker. Zwart. Een trage rimpeling verschijnt in het water. Het is een spel van licht en donker, van snelheid en traagheid, van geluid en verstilling. Fish are Jumping is een natuurlijk vervolg op Bouncing Ideas (GLOW 2021, TU/e campus). Dit jaar kreeg Studio Toer de mogelijkheid om nog verder te innoveren en te verdiepen. De plek die GLOW hiervoor ter beschikking stelde, is het Eindhovens Stadskanaal. Fish are Jumping kenmerkt zich door een sterk verkennende en experimentele aanpak, typisch iets van Studio Toer. Zowel de technische als de esthetische grenzen van design worden binnen hun werk opgezocht.

Read more
Read less

" A l o n z e c r e a t i e s b e g i n n e n m e t d e v r i j h e i d v a n h e t s p e l "

Over de kunstenaar

Studio Toer

Studio Toer is een multidisciplinair designcollectief gevestigd in Eindhoven. Dat maakt hen nauw verbonden met de High Tech lichtstad en GLOW. Hun werk is speels en oogt eenvoudig. Studio Toer is opgericht in 2011 door Castor Bours (1984) en Wouter Widdershoven (1986). Het duo wordt blij van nieuwe ervaringen en het verkennen van nieuwe wegen. Met achtergronden in de kunst, interactief ontwerp en hun een sterke exploratieve en experimentele aanpak, zijn ze in staat om zowel de esthetische als technische grenzen van ontwerp te verleggen met behulp van diverse media.

Studio Toer heeft wereldwijd aandacht gekregen voor projecten als ‘Cumulus’, een opzichzelfstaande parasol die zich met zonne-energie opblaast tot een wolkachtige vorm. ‘Fiet’, een lichtsculptuur die reageert op veranderingen in zijn omgeving, en ‘Shaped by Time’, een klok die zichzelf vormt na verloop van tijd. Toer’s interactieve installaties zijn gepresenteerd op talloze internationale festivals en kunnen wereldwijd worden bewonderd.

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!