Lucy

Kanaal

Hoog boven het kanaal zal Lucy in de lucht schitteren als een diamant. Haar aanwezigheid lijkt zo vanzelfsprekend, ze was alleen nooit zichtbaar. Haar huid is het ene moment spierwit en dan weer een stralende diamant. De dynamiek is afhankelijk van de windkracht en de richting.

Lucy wordt aangelicht door enorme zoeklichten uit de Tweede Wereldoorlog. Speciaal voor project Lucy zijn er twee van deze zogenaamde Carbon Arcs uit het jaar 1942 opgeknapt en van groene stroom voorzien. Dit zijn de meest felle lampen die ooit gemaakt zijn. De sterkte van één lamp is vergelijkbaar met 800 miljoen kaarsen. In de oorlog waren ze van levensbelang om vijandige bommenwerpers te zoeken in de nacht om ze vervolgens neer te halen.

Nu dienen ze gelukkig enkel de lichtkunst en wekken ze Lucy tot leven. Geïnspireerd door het immense universum dat boven ons uitstijgt, ongrijpbaar is… en met een dun laagje bescherming op ons neerdaalt zonder direct zijn geheimen prijs te geven. Lucy lijkt misschien op een ster maar je kunt haar bijna aanraken. Een ster speciaal gemaakt voor de stad Eindhoven. Ze prikt gaatjes van licht in de Urban Skin van Eindhoven en laat haar twinkelen.

Read more
Read less

" L u c y i s e e n s t e r s p e c i a a l v o o r E i n d h o v e n o n t w o r p e n "

Over de kunstenaar

Ivo Schoofs & Pepe Heijnen

Ivo Schoofs houdt van experimenteren, bouwt prototypes en creëert kinetische kunst, bewegende lichtobjecten en festivalinstallaties. Hij studeerde niet voor niets af in de natuurkunde. “Ik wil de schoonheid van wetenschap en technologie laten zien op een manier die mensen kunnen begrijpen, vertelt hij in 2017 al aan het Eindhovens Dagblad. Hij begon als jonge jongen al dingen te maken, objecten te creëren en apparaten te bouwen. Het stimuleerde zijn fascinatie voor natuurlijke en natuurkundige verschijnselen zoals zwaartekracht, beweging, warmte, licht, bliksem en wrijving. De lichtkunstwerken van Schoofs zijn dan ook vaak gebaseerd op deze natuurlijke en natuurkundige verschijnselen. ‘Lucy is speciaal voor GLOW en het Eindhovens Stadskanaal gecreëerd. Er zijn maar weinig locaties in Eindhoven met een rechte zichtlijn en het kanaal is wellicht de mooiste vanwege de reflectie in het water en de aanwezigheid van water in het algemeen.’  

Pepe Heijnen interesseert zich in het verbinden van techniek en kunst. Hij is vanaf kinds af aan bezig met kabels, touwen en andere verbindingen. Als breed opgeleide elektrotechnicus in hoog- en laagspanning, is hij gespecialiseerd in elektronica en automatiseringen. Door zijn verwondering voor machines en beweging, natuurkunde, bliksem én de wereld van Nikola Tesla, is hij gefascineerd om technische eindjes aan elkaar te knopen in kunst, fictie en beleving. Pepe heeft al diverse werken voor GLOW gemaakt, en is een vertrouwde Eindhovense kunstenaar.

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!