Blossom

Jan Smitslaan, De Elzent

Blossom gaat over het ritme, the beat en de patronen van de natuur. De constante wisseling van de seizoenen inspireerde Studio Toer om de Japanse kersenbloesem na te bootsen die – hier in De Elzent – na de donkerste dagen te zien is. De allereerste kleur van de lente ontpopt zich in deze straten. Ineens is het er en ontstaat er n de wijk een roze gloed, een schitterend kleurenpalet dat plots tevoorschijn komt. Deze metamorfose blijft verwonderen en zorgde ervoor dat Studio Toer er een speciaal werk voor maakte. Zelfs nu de winter zich nog niet heeft aangekondigd, is het een fascinatie om naar uit te kijken; het gevoel van de lente kennen we allemaal. Blossom is een ode aan de bloesem en geeft ons de boodschap dat onder het oppervlak, buiten wat wij kunnen zien, de eerste bloesemknoppen zich automatisch ontwikkelen. Als de tijd daar is, ontstaan de bloemen geruisloos en blijven we verwonderd achter. 

In Japan staat de boom (Sakura) symbool voor de vergankelijkheid van het leven en viert men de bloei met het bloemenkijkfeest (Hanami).

Soundscape by Bruno Bours.

Read more
Read less

B l o s s o m i s e e n o d e a a n d e b l o e s e m v a n D e E l z e n t . H e t r e f e r e e r t a a n h e t g e v o e l v a n d e s t a r t v a n d e l e n t e

Over de kunstenaars

Studio Toer

Studio Toer is een multidisciplinair designcollectief gevestigd in Eindhoven. Twaalf jaar geleden, in 2011, werd het opgericht door Castor Bours en Wouter Widdershoven. Sindsdien hebben ze een indrukwekkende reeks werken gecreëerd voor vooraanstaande internationale festivals, waaronder Vivid in Sydney, Fête des Lumières in Lyon en I-light in Singapore. Hun band met Eindhoven blijft onverminderd en ze creëren inmiddels talloze edities lichtkunstwerken voor GLOW. Hun werk is vaak speels en oogt eenvoudig, maar schuilt vol diepgang. Met achtergronden in kunst en interactief ontwerp, en een sterke exploratieve en experimentele aanpak, verlegt Studio Toer zowel de esthetische als technische grenzen van ontwerp. Dit resulteert in speelse expressies in kunst en ervaring, variërend van lichtinstallaties tot objecten en innovatieve producten. 

Bekijk meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!