Cage of Thoughts

Cage of Thoughts

Een gevangenis om de rest buiten te sluiten, om jezelf binnen te houden. Een sterke metalen kooi, een kooi van angst of vreugde. Wie is de echte gevangene die jouw gedachtes beperkt of tegenhoudt?

Om jezelf te verliezen in een plek zonder grenzen. Totale vrijheid is zowel een genot als een vloek. Wanneer je lak zal hebben aan de grenzen van de realiteit, is er een mogelijkheid dat je niet meer in staat bent om de werkelijkheid nog een waarde te geven.

Waarom zou je de moeite nemen om nog hier te blijven als alle tekens wijzen naar de sterren?

Treedt binnen in de Cage of Thoughts, en kom erachter wie de ├ęchte gevangene is in de verbeelding.

Ons ontwerp heeft betrekking op de gedachtes van de mensheid. Is ons brein juist heel enthousiast als het in aanraking komt met mensen of reageert het brein zich juist afstotend? Deze installatie kan bewonderd worden op het TU/e terrein tijdens GLOW 2021.

Wil je meer te weten komen over deze installatie? Luister dan naar de GLOW@TU/e Tour podcast aflevering.

Read more
Read less

About the artist

Studenteam Fontys

Het kunstwerk is gerealiseerd door een aantal studenten van Fontys Engineering. Deze studenten volgden de minor Be Creative die in het teken staat van een op technisch geori├źnteerd project dat een mix biedt van onvergetelijke ervaringen, technische uitdagingen en creatieve ontwerpmethoden. Aan de Cage of Thoughts hebben drie groepen studenten gewerkt.

De Cage of Thoughts is tot stand gekomen in samenwerking met Roosen, Eurocircuits, Neways en Vanderlande. Fontys heeft al vaker kunstwerken gemaakt die op GLOW Eindhoven te zien waren zoals de Vena Lumen, Beat the Laser, Cymatics, Feel the Spark, Crowd Cloud en Floral Flow.

Partners: Roosen, Lazer & Welding, Neways, Vanderlande, Eurocircuits, Fontys

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!