Transcience Machine

Transcience Machine

Transience: the state or fact of lasting only for a short time; transitoriness

Deze lichtinstallatie is éen van Nando Dolleman’s afstudeerprojecten voor de Design Academy Eindhoven. Gefascineerd door regenbogen, een meteorologisch fenomeen, begon hij te experimenteren met prisma’s. Wanneer het daglicht door een driehoekige prisma schijnt, breekt het licht op in al zijn spectrale componenten; de kleuren van de regenboog. Zijn ontwerpproces was gefocust op het vinden van de best mogelijk manier om dit kleurrijke spectrum te etaleren.

In dit kunstwerk zijn de prisma’s opgebouwd uit vier prisma’s. Deze verdelen, met behulp van dichroïsche filters, het licht in drie verschillende golflengtes RGB (Red Green Blue). Door de prisma vervolgens te laten draaien, komen de kleuren tot leven.

Met dit werk eindigde Nando in de top drie van de Foederer Talent Award. Zijn werk maakte een bijzondere indruk op de jury en kreeg daarom alsnog een podium op de hoofdroute van GLOW.

Read more
Read less

About the artist

Nando Dolleman

Nando Dolleman is een anti-statische pro-dynamisch vormgever. Geïnspireerd door de vele fenomenen die voorkomen om ons heen en een passie voor natuurkunde, hebben veel van zijn projecten een diepere laag met betekenis dan wat het blote oog zichtbaar is.

Hij probeert verwondering op de best mogelijke manier te vertalen in fysieke producten/installaties. Veel van zijn projecten hebben dan ook een interactie nodig om het tot leven te laten komen. Met een achtergrond in meubelmaken, is Nando in staat om bijna alles in eigen beheer te vervaardigen.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!