Come and Grow

Come and Grow

Gerard Philips “Licht is leven, licht is blijheid, licht is feestelijkheid”.

Come and Grow is voortgekomen uit een samenwerking tussen GLOWlab, GGzE en de Eindhovense designer George Barratt-Jones. Samen onderzochten zij de invloed van licht op de mens. Licht is namelijk de belangrijkste “zeit-geber” van het lichaam en laat je biologische klok in de pas lopen. Als je interne klok goed staat, voel je je beter.

Aangezien licht voor planten ook van essentieel belang is, werden planten als inspiratie gebruikt voor het interactieve werk ‘Come and Grow’. Bezoekers van GLOW werken samen om de bloem te laten groeien, met als resultaat een 8 meter hoge, verlichte plant met de boodschap:  ‘Light is good for you, light gives you happiness and fun’!

GLOWlabs zijn sessies waarin bedrijven, kunstenaars, technici, designers en instellingen vanuit een bepaalde thematiek samenwerken aan innovatieve lichtkunstwerken of lichtprojecten. Doelstelling van de GLOWlabs is waarneembare toegevoegde waarde voor zowel GLOW Eindhoven als de stad.

Read more
Read less

About the artist

GLOWLAB + GGZE + GEORGE BARRATT-JONES

Happiness by design is het motto van George Barratt-Jones (1993). Hij studeert aan de Design Academy in Eindhoven. Hij had in 2016 al zijn eerste succesvolle online platform Craftz waarbij hij de verbinding maakte tussen behoefte om vakwerk te leren en de vakmensen die deze skills beheersen. Daarnaast is George bekend geworden door zijn ‘breifiets’. Hij wil in zijn werk vooral de verbinding maken tussen mensen en een positief gevoel achterlaten.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!