Triptych Metaphor Time

Triptych Metaphor Time

Dit lichtkunstwerk is een drieluik dat op drie opeenvolgende locaties de metaforen HEART, LIGHT en TIME tentoonstelt.

Het resultaat is een opbouwende beleving die niet alleen verbonden is met het Mariënhage erfgoed, maar ook met de nieuwe visie van DELA voor dit complex.

De drieluik start bij de façade van de Augustijnenkerk waar, met behulp van video-mapping, de transformatie van DOMUSDELA naar een plek van passie en liefde wordt gesymboliseerd. Hierna vervolgt het publiek zijn weg naar de binnenplaats waar in levendige kleuren het tweede deel van het lichtkunstwerk ons innerlijke licht wordt vertegenwoordigd. De drie symmetrische deur- en raamcomposities symboliseren dat alles in het leven mogelijk is. De totale beleving bereikt zijn hoogtepunt bij het DELA hoofdkantoor waar een lichtinstallatie de voortdurende verandering van tijd uitbeeldt in een abstract kleurenveld.

TIME

Het publiek eindigt haar reis bij het DELA hoofdkantoor. Het trappenhuis van het gebouw transformeert in een kunstwerk, geïnspireerd op de horizontale strepen in de schilderijen van expressionist Mark Rothko. Steeds maar veranderend, zoals de tijd die zichzelf nooit herhaalt. Het laatste hoofdstuk staat voor de afronding van een hart dat de liefde en passie uitdaagde, ons innerlijk licht voedde en ons uiteindelijk laat geloven, dat dat hetgeen is wat ons door het leven loodst.

Read more
Read less

About the artist

OCUBO

OCUBO is een creatieve groep uit Portugal. Een internationale studio gespecialiseerd in video mapping en interactieve projecties. Hun artistieke installaties en shows schitteren op internationale lichtkunstfestivals, UNESCO Werelderfgoed, monumenten en andere publieke ruimten in wereldsteden als Londen, Parijs, Lissabon, Singapore en New Orleans. De nadruk ligt voor OCUBO op de communicatie met het publiek. De door hen ontwikkelde interactieve kunst maakt van passieve toeschouwers actieve deelnemers.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!