Floral Flow

Floral Flow

Het kunstwerk Floral Flow is geïnspireerd op klimaatverandering en herstel van ons ecosysteem

In plaats van een aanklacht, willen de studenten juist op een positieve en interactieve wijze aandacht vragen voor bloeiende planten en laten zien dat de twee concepten technologie en natuur heel goed samen gaan.  Iets wat veel mensen niet verwachten. Zij nodigen de GLOWbezoeker uit om mee te helpen voldoende water en licht naar de bloemen te pompen … wat er dan gebeurt, is een grote verrassing!

Het project is onderdeel van de minor Be Creative, van de opleiding Electrical Engineering. Sinds februari hebben de studenten hieraan gewerkt. Naast het ontwerp en het realiseren daarvan, hebben de studenten ook zelf sponsoren gezocht, om het geheel mogelijk te maken. Floral Flow komt voort uit een van de GLOWlabs.

Powered by Waterschap De Dommel

Het lichtkunstwerk Floral Flow wordt mede mogelijk gemaakt door Waterschap De Dommel. Als kennispartner adviseerde het waterschap de studenten over het technisch ontwerp en waterplanten rond de Dommel. Met de aandrijving door het rondpompen van water uit de Dommel is het kunstwerk letterlijk ‘powered by de Dommel’.

Waterschap De Dommel is de waterpartner in Midden-Brabant. Samen met anderen werken we aan droge voeten, voldoende en schoon water. We dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving en ondersteunen dan ook de boodschap van Floral Flow voor meer groen in stedelijk gebied.

Read more
Read less

About the artist

FONTYS ELECTRICAL ENGINEERING/BE CREATIVE + GLOWLAB

Het team bestaat uit een groep studenten van Fontys University of Applied Science. De leden zijn: Jessy van Erp (mechatronics), Harm Derks (mechatronics), Harm Cornelissen (mechatronics), Koen van Laarhoven (electronical engineering), allemaal uit Nederland en Jack Cox (mechatronics) uit Engeland.

Interview team:
“We begonnen met brainstormen voor deze GLOW editie na het horen van het thema van dit jaar ‘Living Colors’. We wisten al snel dat we een samensmelting van technologie en natuur wilden neerzetten. Ook willen we laten zien dat deze twee concepten samen gaan, wat veel mensen niet verwachten. Het resultaat van deze brainstorm was ‘Floral Flow’. De installatie nodigt mensen uit om de enorme bloemen in de Dommel te voeden. Wanneer zij water en licht omhoog pompen, gaan de bloemen voor hen open. We gebruiken het water van de Dommel en het licht om een speciaal effect en belevenis te creëren, geïnspireerd op de natuur’.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!