Culture

binnenplaats DOMUSDELA, Kanaalstraat 4

Het werk ‘Culture’ van Tom&Lien Dekyvere verbeeldt op humoristische wijze het vraagstuk rondom voedselvoorzieningen. De Urban Skin of zogezegd de vormgeving van een stad, kan andere constructies bevatten om voor voedsel te zorgen. Een versmelting tussen de pracht van het biologisch kweken, de permacultuur, de hugelkultur (een eeuwenoude, duurzame manier van tuinbouwtechniek) en het hoogtechnologische kweken met vertical gardens die je nu ziet in stedelijke gebieden. Met de installatie van Tom&Lien Dekyvere kun je GLOW letterlijk proeven.

De gezonde snack automatiek die je op de binnenplaats van DOMUSDELA vindt, verkoopt heerlijke tomaten die gegroeid onder een speciaal roze lichtrecept van Signify. De ledverlichting verhoogt de constante opbrengst en kwaliteit van gewassen, zodat er het hele jaar door geteeld kan worden en de productie constant blijft. Door de kas op een humoristische wijze in de publieke ruimte te plaatsen, brengt het kunstenaarsduo dit thema in beeld. Je ziet de kas, de planten en de lampen met hun specifieke blauw-paarse kleur, en we horen tegelijkertijd het geluid dat geproduceerd wordt door elektrododen op de bladeren. Analoge synthesizers zetten het geluid om in een tranceachtige compositie. Ga jij voor de gezonde snack?

Read more
Read less

Over de kunstenaar

Tom & Lien Dekyvere

Het kunstenaarsduo exposeert internationaal. Sydney (AU), Manchester (UK), Baltimore (USA) en Wuhan (PRC) zijn slechts enkele locaties om te noemen. In hun kunstpraktijk creëren Tom&Lien Dekyvere visueel sterke conceptuele werken voor de openbare ruimte en permanente sculpturen voor verzamelaars en site-specifieke locaties . Met tentoonstellingshoogtepunten in het gerenommeerde Van Abbemuseum (NL) en vast werk in de Zebrastraat Gent (BE) blijft het duo groeien en vindt het zijn eigen weg in het internationale culturele landschap. 

Ze verkennen de diepere lagen van de werkelijkheid en de geest. Net zoals de vroegere alchemisten onverwachte verbindingen onderzochten, doet dit duo dat ook. Op zoek naar grenzen, tussen natuur en technologie, tussen mens en robot, tussen dode en levende materie. Het is een project dat voortdurend verandert, evolueert en transformeert. Tom&Lien Dekyvere zijn altijd opzoek naar de onzichtbare werkelijkheid zoals ondergrondse communicatienetwerken van planten en microben of onpeilbare nano-dimensies.

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!