Cymatics

Cymatics

Cymatics: de visualisatie van geluid

Op de voorgevel van de Effenaar, hét poppodium van Zuid-Nederland, maakt een laser geluid zichtbaar. Cymatics creëert namelijk een fysieke connectie tussen het geluid en de laserpatronen.

Een spiegel, bevestigd op een speaker, reflecteert een laser naar de gevel van het gebouw. De trillingen van het geluid uit de speaker zorgen ervoor dat de spiegel vervolgens gaat bewegen. Het resultaat is het fascinerende patroon op de gevel.

Dit lichtproject, gecreëerd door Fontys-studenten Werktuigbouwkunde en Technische Natuurkunde,  verbindt de Effenaar met Eindhoven als lichtstad. Het licht van de laser staat voor Eindhoven en het geluid van de speaker voor de Effenaar. Samen vormen ze een prachtige verbintenis, uitgebeeld in de geprojecteerde patronen.

Een internationaal team van Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde studenten creëerden deze visualisatie van geluid. Het doel van de studenten is om niet alleen een lichtproject te maken dat er indrukwekkend uitziet, maar ook om het publiek iets te leren over de aard van geluid.

Read more
Read less

About the artist

Fontys studenten Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde

Dit project is gemaakt door een internationaal team studenten van Fontys Technische Natuurkunde en Fontys Werktuigbouwkunde. Bij Technische Natuurkunde leren studenten over de fundamentele processen van de fysieke wereld, variërend van fotonica tot wiskunde en elektronica. Bij Werktuigbouwkunde leren studenten om te denken, ontwerpen, analyseren en verbeteren aan producten processen en systemen.

Daan van Assouw
Tina Dijkhuizen
Bram van Kuyck
Alexis Venemans
Chris Kaethoven
Kristel Barreda Castillo
Yoonchang Nam

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!