De Trans Realities Manufacturing Company

De Trans Realities Manufacturing Company

Tunnel Emmasingel, Lichtplein

De Trans Realities Manufacturing Company is een fictief bedrijf dat geavanceerde verlichtingsproducten op de markt brengt. Hier in hun fabriek, in het grijze gebied tussen de Emmasingel en het Lichtplein, waan je je in een mysterieuze tussentijdse zone. Het is een plek waar nieuwe methoden ontstaan met behulp van buitenaardse machines en bizarre componenten. De medewerkers van het fictieve bedrijf omarmen het verleden en borduren voort met de nieuwste technologieën zoals XR en AI, terwijl ze zich laten inspireren door creatieve geesten achter stripverhalen en cartoons, zoals Rowland Emett, Heath Robinson en Rube Goldberg. De Trans Realities Manufacturing Company zet de deuren open naar een alternatieve realiteit. Als bezoeker kun je je afvragen of zelfs het personeel wel echt is. Je wordt uitgedaagd om goed op te letten. Want wat gebeurt er echt, en wie is misschien wel een illusie?

Vijf verdiepingen boven je bevindt zich het Trans Realities Lab van de Design Academy Eindhoven. In dit laboratorium worden technologieën getest en geanalyseerd op hun toepassingen in de samenleving. Met deze installatie onderzoekt het lab de geest van deze locatie en dagen ze de geschiedenis van dit gebied uit om haar rol in de industrialisatie van Eindhoven te onthullen. De historische dimensie van dit project neemt je mee naar een tijd waarin Eindhoven begon te gloeien en waar licht en elektriciteit het kloppende hart van de stad vormden. Met deze installatie werpt het team een blik op de toekomst, waar ze experimenteren met de mogelijkheden van XR- en AI-technologieën en hoe deze technologieën de toekomst van design, kunst, onderzoek en onderwijs zullen beïnvloeden.

Read more
Read less

Talent Awards by GoodHabitz

De Trans Realities Manufacturing Company is genomineerd voor de GLOW Talent Award. In deze competitie strijden zeven studententeams om de felbegeerde publieksprijs. Doe ook mee en zorg ervoor dat een van deze teams de mogelijkheid krijgt om hun project verder te ontwikkelen, met daarbij een waardevolle geldprijs. Stem ook! Jouw stem maakt het verschil en opent de deur naar creatieve innovaties.

Read more
Read less

Over de kunstenaars

De Trans Realities Manufacturing Company

De studenten die dit project hebben vormgegeven zijn Thibaud Henique en Zak Lennard, recent afgestudeerden van DAE. Deze pioniers, samen met vierdejaars studenten van Professor Biscoe’s module Digitale Hybride/Interactieve/Performatieve, hebben een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie en werking van de installatie. Professor Dr. Ian Biscoe bracht de technologische basis voor het project en is degene achter het Trans Realities Lab en de onderzoeksgroep Transdisciplinaire Design Netwerken aan de Design Academy Eindhoven. Hij heeft maar liefst 35 jaar ervaring op het gebied van digitale systeemontwikkeling, architectuur, onderzoek en onderwijs en richtte daarnaast zijn eigen internationale kunstpraktijk op onder de naam Studio Biscoe. Hier creëert hij grensverleggende, digitaal bemiddelde optredens die de genres van theater, dans en muziek omarmen.

Read more
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!