Evolution of Life

Evolution of Life

De Emmasingel

Evolution of Life opent de poort naar een serene oase, die innerlijke rust en vreugde oproept. Bezoekers worden ondergedompeld in beelden en geluiden van allerlei natuurthema’s die versmelten met het stadsbeeld van Eindhoven. Voor mens en natuur is water leven. In Evolution of Life stroomt water, groeit de natuur en is er leven in het kloppende hart. 

Dit unieke kunstwerk brengt een aards landschap tot leven dat iedereens zintuigen prikkelt. Het brengt je terug naar het buitenleven, waar je je verbonden voelt met alle wonderen die Moeder Natuur te bieden heeft. Het herinnert mensen eraan om het delicate evenwicht op onze planeet te beschermen, wat nodig is voor het voortbestaan en welzijn van leven in alle vormen.

Voor de eerste keer in deze hoedanigheid is de iconische Emmasingel een van de blikvangers van GLOW Eindhoven. Een team van ASML-kunstenaars transformeert deze grote boulevard in een prachtig paradijs, waar de harten van alle mensen en de hele gemeenschap in harmonie kloppen. 

Evolution of Life combineert diverse technologieën zoals projecties, lichteffecten, animaties, 3D-bewegingseffecten en klanken samen in één gedeelde ervaring. De historische hoge gebouwen aan weerszijden van de Emmasingel doen dienst als enorme schilderdoeken. Ze zorgen voor ’tunnelend’ effect waar bezoekers doorheen lopen voor een ervaring die hun geest en hart diep raakt. 

De kleuren, bewegende patronen en ritmes binnen de beelden en de kloppende beats in de geluidscènes zijn subtiel en dragen het hele schouwspel in de Emmasingel. Evolution of Life plaatst een natuurlijke wereld in het middelpunt van de stad en gebruikt de bebouwde omgeving als een creatieve ruimte. 

Read more
Read less

Over de kunstenaar

ASML

Het Evolution of Life team onderzoekt hoe we natuurlijke schoonheid kunnen nabootsen in een stedelijke omgeving. Het team bestaat uit enthousiaste ingenieurs die instaan voor de ontwikkeling, toeleveringsketen, fabriek en klantenservice bij ASML, bijgestaan door plaatselijke experts. 

Ze bezitten een uitgebreide expertise en vaardigheden zoals het creatieve vermogen om van een lege pagina naar tastbare eindresultaten te gaan. Hun dagelijkse werk richt zich op gebieden zoals hardware, data en software om er een paar te noemen, die het ‘kloppende chips hart’ aandrijven in de gebruikte technologieën voor Evolution of Life:

“We dagen onszelf uit om creatieve en kwalitatieve oplossingen te vinden voor alles wat we tegenkomen op ons pad. In ons werk houden we wel van een uitdaging en bereiden we ons zo goed mogelijk voor op zaken die je niet direct verwacht. Velen van ons genieten in ons privéleven van kunst in alle vormen en sommigen zijn zelfs kunstenaar. Evolution of Life raakt iedereen en gaat over het vinden van innerlijke rust en welzijn voor een gezonde werk-privébalans in een bruisende gemeenschap.”

Team: Antonio Encerrabodes, Antonios Zagaris, Dimitra Gkorou, Dirk van Poppel, Faruk Tellioglu, Ioanna Lazou, Jos Verhagen, Jurgen Buurman, Michel Suk, Miguel Pires, Mohsen Mehrafrouz, Nic Geron, Ralph de Pagter, Soumitra Shah, Stef Voermans, Sumeet Rohilla, Willem Jan Grootjans.

ASML x GLOW

Chipmachinemaker ASML verlegt technologische grenzen om zinvolle innovatieve ideeën te creëren voor de samenleving. Als trotse partner van GLOW sinds 2012 gelooft ASML dat cultuur een vitale rol speelt in het verbinden van een gemeenschap. Mensen staan sterker als ze elkaar steunen en inspireren, zodat iedereen zich thuis voelt. In Brainport Eindhoven, Europa’s belangrijkste technologiehub, innoveren, leven en werken mensen samen. Iedereen telt mee in deze levendige regio, waar GLOW elk jaar in november mensen samenbrengt.

Read more
Read less
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!