Dreaming Demons

Dreaming Demons

In een zwart-wit post-menselijk landschap, brult en wacht een verhitte motor. Gebottelde wezens bewegen op en neer. Sta en kijk naar het onvertelde verhaal van Dreaming Demons.
Pure gedrukte afbeeldingen gecombineerd met kinetische elementen zijn een ode aan de discrepantie tussen de digitale en de materiële wereld waarin we tegenwoordig leven.

Lichamelijk contact is steeds meer achterhaald en nieuwe manieren moeten verkend worden. Om deze discrepantie te benadrukken zijn er geen digitale schermen gebruikt, geen video mappings, alleen materialen uit de ‘oude’ wereld: zoals touwen, spindels, stappen motoren. Het getoonde landschap is echter een storende visie. Een onnoemelijke toekomst, een wereld die niet meer door mensen wordt bewoond maar door wezens die Dreaming Demons worden genoemd. Wat is hun verhaal? Waar zijn ze mee bezig? Bubbels verdwijnen in het niets.

Vanwege de drukte is dit een project voor een beperkt aantal toeschouwers. Het is dan ook een ‘hidden project’. Als u een gelukkige passant bent wordt u uitgenodigd om mee naar binnen te gaan om de wereld van de Dreaming Demons te ervaren. De toeschouwer zal temidden van het werk zijn eigen verhaal moeten maken en wordt gevraagd de schoenen uit te doen.

Read more
Read less

About the artist

Leffe Goldstein, Richard van Kruysdijk & Kinetic Humor

In dit meeslepende werk presenteert graphic artist Leffe Goldstein (Utrecht) zijn bizarre alternatieve toekomstperspectief, tot leven gebracht door Ivo Schoofs & Pepe Heijnen (Eindhoven) van Kinetic Humor. Het fysieke werk, bestaande uit 17 scènes wordt gecombineerd met een groot aantal kinetische elementen, bijvoorbeeld bewegende flessen, draaiende landschappen, lichteffecten en een intens soundscape door Richard van Kruysdijk (Eindhoven).

Partner: Van Nieuwpoort eps products

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!