Mindsets

Mindsets

Dit lichtkunstwerk bestaat uit drie opeenvolgende, experimentele werken die verschillende kunststijlen combineert tot een symbiose

Mindsets is het resultaat van een unieke samenwerking tussen lichtkunstenaars Kari Kola (Finland) en Alessandro Lupi (Italië).

Een verzameling geometrische, ‘levende’ sculpturen op de vijver openen het drieluik op haast meditatieve wijze, waarna het publiek haar weg vervolgt naar het tweede werk middenin het museum. Op abstracte, maar organische wijze bevindt het publiek zich hier in het midden van het natuurfenomeen Noorderlicht. De kleurrijke, nachtelijke atmosfeer wordt achtergelaten en het publiek verlaat het museum via een krachtige zonsopgang.

Read more
Read less

About the artist

Kari Kola

‘Zolang als ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in licht. Licht is overal en het beïnvloedt de wereld en onze dagelijkse leven op zoveel verschillende manieren. Ik kom uit Finland en hier duren de herfst en de winter lang, de seizoenen zijn heel donker. Ik wilde mezelf leren om licht in te zetten om hiermee de duisternis om me heen te beïnvloeden tijdens deze seizoenen. Daarom ben ik geworden wie ik ben. Een lichtkunstenaar. Ik werk al meer dan 17 jaar met licht en heb meer dan 2,000 projecten gecreëerd op historische locaties, verschillende UNESCO Werelderfgoed locaties, Stonehenge, Villa de Laak en Saana Mountain. Bij nationale en internationale producties (festivals, opera’s, musicals etc.) werkte ik tevens als Technisch en Artistiek leider.’

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!