GEM-Stage

GEM-Stage

De 21 meter hoge GEM-Stage is een echte blikvanger door zijn hoogte en kleurrijke voorkomen. De GEM-Stage levert 100% duurzame energie voor optredens op festivals en evenementen.  De energie van de GEM-Stage wordt opgewekt door de windturbine, de zonnepalen, de gekleurde LSC-panelen en de waterstof generator. De combinatie van deze energie bronnen en de batterij zorgen ervoor dat de GEM-Stage volledig zelfvoorzienend is. De GEM-Stage levert bij alle weersomstandigheden voldoende energie voor een compleet live optreden. Naast het opwekken van duurzame energie wordt er met de GEM-Stage ook gestreefd naar het creëren van bewustwording op het gebied energieverbruik en de duurzame opwekking van energie. Tijdens GLOW 2021 voorziet de GEM-Stage niet alleen voor zijn eigen energie maar ook de faciliteiten rondom de GEM-Stage worden voorzien van duurzame energie.

Wil je meer te weten komen over deze installatie? Luister dan naar de GLOW@TU/e Tour podcast aflevering.

Read more
Read less

About the artist

Marius Lazauskas, Patrick Lenaers, Floor van Schie onder begeleiding van Dr. Ir. S.P.G. Moonen

De GEM-Stage is een initiatief van PowerVIBES, een Europees Interreg NWE project met 9 verschillende partijen en festivals uit Nederland, België en de UK, onder leiding van de Technische Universiteit Eindhoven. Het GEM project startte in 2018 met het ontwerp voor een duurzaam alternatief voor dieselgeneratoren. In 2019 werd de GEM-Tower voor het eerst getoond op Pukkelpop, waarna diverse locaties door Europa werden aangedaan. De GEM-Tower transformeerde in 2021 naar de GEM-Stage. De GEM-Stage was onder meer te zien tijdens koningsdag in Eindhoven, op Boomtown festival in Gent en de DDW 2021.

Partners: Technische Universiteit Eindhoven, Double2, ZAP, Flexotels, Pukkelpop, Offgrid energy, RPS, ESNS, Democrazy

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!