Light Market

Light Market

The Light Market verkoopt slechts één product: lampen.

Bureaulampen, staande lampen, nachtlichtjes, zaklampen, spots, sfeerverlichting, hanglampen. Al deze lampen zijn ingezameld door kringloopwinkel Het Goed en vinden tijdens GLOW graag een nieuwe eigenaar.

Je vindt de pop-up markt op het Stadhuisplein, naast Wall Street; het Eindhovens centrum voor cultureel economisch onderzoek. Kunstenaars Maassen en Craens (tevens mede-initiatoren van Wall Street) werken op het spanningsvlak van de kunstwereld en de economische realiteit. Is een markt mogelijk ook kunst en kan kunst de vorm van een functionele markt hebben? Jij mag het zeggen. En kom ook vooral even snuffelen tussen het aanbod.

Read more
Read less

About the artist

Lucas Maassen & Margriet Craens

Lucas Maassen (Eindhoven, 1975) woont en werkt in Eindhoven. Hij studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en startte zijn carrière als onafhankelijk conceptueel designer. Zijn werk is tentoongesteld in musea over de hele wereld zoals MoMA New York, Grand Palais Paris, Vitra Design Museum Weil am Rhein, Taiwan Design Museum Taipei and the van Abbemuseum Eindhoven.

Margriet Craens (Eersel, 1988) woont en werkt in Eindhoven. Na haar studie Nederlandse Literatuur in Amsterdam en Fine Art in -s-Hertogenbosch, werkt ze als kunstenares op het gebied van kunst, design en koken. Na haar afstuderen heeft ze deelgenomen aan diverse tentoonstellingen in Nederland, Thailand, Duitsland en de Verenigde Staten.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!