Portie Licht

Portie Licht

Portie Licht is voortgekomen uit een samenwerking tussen GLOWlab, GGZE en het SintLucas, de vakschool voor creatief talent

Het sluit aan op het werk Come and Grow, van George Barratt-Jones. Samen onderzochten zij de invloed van licht op de mens. Licht is namelijk de belangrijkste “zeit-geber” van het lichaam en laat je biologische klok in de pas lopen. Als je interne klok goed staat, voel je je beter.

Lichttherapie heeft een verbazend positief effect bij mensen met een winterdepressie, gewone depressie of manische depressie. Het is de meeste sterke bron om je interne klok goed te zetten. Ondanks de helende werking van licht, zetten we het nog maar mondjesmaat in. De studenten van het SintLucas vertalen Portie Licht conceptueel naar alledaagse bezigheden, een landschap en leven. Toegankelijk voor iedereen, zonder stigma.

GLOWlabs zijn sessies waarin bedrijven, kunstenaars, technici, designers en instellingen vanuit een bepaalde thematiek samenwerken aan innovatieve lichtkunstwerken of lichtprojecten. Doelstelling van de GLOWlabs is waarneembare toegevoegde waarde voor zowel GLOW Eindhoven als de stad.

Read more
Read less

About the artist

Studenten fotografie Sint Lucas

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!