(N)EVER

Stadhuisplein

(N)EVER is een kunstwerk dat speelt met de dualiteit van woorden, maar ook dieper graaft in de menselijke psyche. Het werk bestaat uit vijf afzonderlijke, lichtgevende letters met een indrukwekkende totale breedte van 5 meter, stralend in intens rood.

Het centrale element van (N)EVER is de eerste letter, de ’N’, die beweegt als een zachte ademhaling. Zeven keer per minuut. Langzaam en diep. Het is een ademhalingstechniek waarbij je je aandacht schenkt aan het huidige moment, als een verlichtend ritme voor de geest.

Deze cadans, opkomend en vervagend, creëert een schouwspel waarbij het woord ‘EVER’ geleidelijk overvloeit in ‘NEVER’. De transitie van ‘Ooit’ naar ‘Nooit’ symboliseert de meeste voornemens, verlangens, wensen of plannen: slechts een zucht verwijderd van nooit te worden vervuld.

Read more
Read less

Over de kunstenaar

APTUM

Lampen die zich vertakken als een boom, glaswerk dat oplicht zonder elektriciteit, gloeiende lijnen in de ruimte: de wereld van Aptum komt voort uit de samenwerking en chemie tussen Tineke Beunders en Nathan Wierink.

Tineke houdt ervan om dingen net een beetje anders voor te stellen dan dat ze zijn door er nieuwe functies voor te bedenken, waarbij ze praktische of technische beperkingen grotendeels negeert. Vaak hebben deze dingen een vorm die onmogelijk lijkt – totdat Nathan zich ermee bemoeit. Hij gaat aan de slag in een werkplaats die steeds meer op een laboratorium lijkt. Als hij weer tevoorschijn komt, blijken Tinekes ideeën toch haalbaar te zijn.

Het duo werkt onder de naam APTUM, wat aanpasbaar betekent.

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!