PING 2018

PING 2018

_PING is een van de lichtkunstwerken dat is ontstaan uit de driejarige samenwerking tussen GLOW Eindhoven en lichtfestival Qinhuai in Nanjing, China.

Na het prachtige project _ROOT op GLOW 2017 van Gijs van Bon, verdiepen ASML en GLOW hun partnership voor de komende jaren. Hightech bedrijf ASML en Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven treffen elkaar in _Ping,  het nieuwe werk van Gijs van Bon, waarin traditionele Chinese lichtkunst samengaat met interactieve toepassingen van licht in netwerken. Een uniek project dat zowel zichtbaar is op GLOW Eindhoven als op het Qinhuai lichtfestival in Nanjing.

We’re a long-term partner to GLOW, as it relates to what we do on several levels. We focus on light and technology, just like GLOW. We’re happy to support a thriving festival that is a valuable asset for not only the city of Eindhoven but also the city of Nanjing where ASML has an office as well.” Hank Oosterbaan, Global Manager Labor Market Communications, ASML.

_PING vertaalt dit in een lange lijn van 250 bakens. Zij genereren een kettingreactie van door het publiek ingesproken berichten. De lantaarns geven de berichten aan elkaar door in de vorm van licht en geluid en geven hiermee een dynamisch en positieve bijdrage aan het straatbeeld en de gemeenschap. Op het platform op het 18 Septemberplein kun jij jouw boodschap voor het GLOW publiek achterlaten op de GLOW route. Zodra de boodschap ingesproken is en het einde van de trommelstok oplicht, kan er op de grote Chinese trom geslagen worden. Met de slag schiet je je boodschap de keten van bakens in.

Read more
Read less

About the artist

Gijs van Bon & Jildert Viet

Installatiekunstenaar Gijs van Bon (1975 ) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en aan de HKU, afdeling Theater. Hij werd aanvankelijk bekend door zijn abstracte kinetische objecten.  Vanaf 2001 exposeerde hij regelmatig in binnen- en buitenland. Zijn multidisciplinaire objecten en installaties bewegen zich altijd tussen twee spanningsvelden: abstracte bewegende objecten en theatrale installaties. Gijs werkt in Eindhoven in zijn dynamische atelier ‘La Citta Mobile’.

Jildert Viet is een Utrechtse audiovisueel kunstenaar en software developer. Hij studeerde Muziek Technologie aan de Universiteit voor de Kunsten in Utrecht. Het grootste deel van de tijd creëert hij software waarmee hij auto reactieve, real time-gegenereerde visuals.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!