Rainbow

Vesteda toren

Ben jezelf! Met deze boodschap willen de talenten van het SintLucas het Eindhovense icoon in gekleurd licht zetten. Zij hebben Rainbow niet voor niets bedacht. Regenboogvlaggen laten onze diversiteit zien in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen. Tegelijkertijd heeft de regenboog iets magisch. Het is de mooiste lichtshow van de natuur, een spiritueel fenomeen dat symbool staat voor diversiteit en mensenrechten. En zoals de talenten zelf zeggen: ‘Omdat je op het SintLucas jezelf mag zijn!’

De show start aan beide zijdes van de Vesteda met een regenboog. De shows zijn anders, maar het thema van de regenboog blijft hetzelfde. Dat is wat elkaar verbindt.  Hoewel de twee zijdes een andere weg inslaan, maakt SintLucas hiermee duidelijk dat iedereen gelijk is, ondanks de verschillen.  

Het verhaal aan de zijde van Coöperatie DELA gaat over de keuzes die jij maakt.  

Jij bent het middelpunt. De keuzes die jij maakt, zijn belangrijke stappen in jouw leven. Ze maken je tot wie je bent. Soms is het lastig om te weten welke keuzes de juiste zijn. Doe waar jij fijn bij voelt en laat de mening en invloed van anderen los.  

Het verhaal aan de stadszijde gaat over samenzijn en accepteren van verschillen.  

Help elkaar om onszelf te kunnen zijn. Steun anderen en help waar nodig: het maakt niet uit wie je bent. Hoe jij je voelt is een zelfverzekerdheid die voortkomt uit de wetenschap dat je onderdeel bent van een groter geheel. We bewandelen allemaal een eigen weg die voor ons goed voelt en we mogen een andere afslag kiezen dan anderen. Het eindpunt is hetzelfde. Namelijk, de plek waar jij je gelukkig voelt én jezelf kan – durft en mag zijn. Daar staat SintLucas voor!

Read more
Read less

" O m d a t j e o p h e t S i n t L u c a s j e z e l f m a g z i j n ! "

Over de kunstenaar

Studenten Sint Lucas

Studenten van de opleiding Podium- en Evenemententechniek kozen voor de weergave in led kleuren. Roze, rood, paars, blauw, oranje, groen. Het is intens en adembenemend, groots en zichtbaar stralend vanuit alle hoeken van Eindhoven. Juist op zo’n stadsicoon, laten de talenten en GLOW samen zien dat diversiteit de stad als een schat aan kleuren verbindt. In het midden van de route, als een ijkpunt én als statement.

De uitdaging tijdens de ontwikkeling van deze installatie was om zoveel mogelijk appartementen mee te laten doen. Speciale schermen zorgen ervoor dat zij geen last hebben van de contrasterende kleuren en felle lichten.

Foto: Gavin Lammers links en Teun van Seggelen rechts
Lichtshow: Pip van Gent, Teun van Seggelen, Gavin Lammers
Techniek: Hans van Malsen en Ties Bogers

SintLucas: Concept, Pre-production en realization
Full AVL: Show control
Bazelmans: (Light) Equipment

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!