Schaduworgel

Schaduworgel

Het Schaduworgel trekt door de straten. Op de gevels in de straten vertellen bewegende schaduwen de anekdotes en ervaringen van daklozen, vluchtelingen, nonnen, ouderen. Beelden en belevingen die zij hebben mee gemaakt zijn wellicht heel herkenbaar.

De rijdende installatie is in de hele regio te zien. Op verschillende plekken haalt Liefde voor de Stad verhalen op en brengen zij een dialoog. Het kan een aanleiding zijn tot overdenking, verrassing of herkenning, en de erkenning van het perspectief van anderen. Maar ook een uitnodiging om het gesprek hierover met elkaar te voeren. Want delen is essentieel om ons samen onderdeel te voelen van een gemeenschap.

Read more
Read less

Oirschot, bij de kloostertuinen

Maandag 13 november vanaf 18:00 uur

Eindhoven, op de Paradijslaan

Donderdag 16 november vanaf 18:30 uur

Best, bij Archipel Nazareth

Vrijdag 17 november van 14:00 tot 17:00 uur

Eindhoven, op de Paradijslaan

Zaterdag 17 november vanaf 18:30 uur

Over de kunstenaar

Liefde voor de Stad

Liefde voor de Stad deed voor de eerste keer mee aan GLOW vanwege de lockdown. Om toch in de stad zichtbaar te zijn met een liefdevolle boodschap van verbinding, werkten diverse Eindhovense vrijwilligers mee aan een lichtkunstwerk. Isis Boot, Laurie Roijackers, Marijn Smits en Luuk Thijssen vormden met hun verschillende achtergronden hiervoor een makerscollectief. Onder de vlag Liefde voor de Stad werken ze nu voor de derde keer samen aan een project voor GLOW en ontwikkelden het concept van Het Schaduworgel. ‘De stad is voor ons de grootste bron van inspiratie. Het is de reden dat Liefde voor de Stad bestaat en wat ons als collectief heeft samengebracht. Deze missie en inspiratie passen goed bij GLOW. Het daagt uit om het verhaal van de Lichtstad op haar eigen manier, namelijk met licht (en schaduw) te verbeelden. Het inspireert en levert unieke kansen om het verhaal anders te vertellen dan we gewoonlijk doen en toegankelijk te maken voor een breed Eindhovens publiek – én haar bezoekers.

Het initiatief Liefde voor de Stad streeft ernaar om Eindhovenaren generatie-overstijgend met elkaar te verbinden rondom een gedeelde liefde voor Eindhoven. Sinds 2015 organiseert Liefde voor de Stad jaarlijks activiteiten. De drijvende kracht van het netwerk is het samenbrengen van verschillende mensen, achtergronden en leeftijden, waardoor kennis, verhalen en ervaringen worden gedeeld en overgedragen. Zo blijft de stad verbonden met haar verleden, heden en toekomst.

Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!